Апелативна прокуратура – Велико Търново, съгласно заповед на главен прокурор,

...
Апелативна прокуратура – Велико Търново, съгласно заповед на главен прокурор,
Коментари Харесай

Още четирима души избягаха от карантината си във Велико Търново и Плевен

Апелативна прокуратура – Велико Търново, според заповед на основен прокурор, в границите на вчерашния ден /19.03.2020 г./ взе на специфичен контрол още четири досъдебни производства против жители за неспазване на наложителната карантина. С тях следените досъдебни производства за закононарушение по член 355 от Наказателен кодекс стават 11 броя, оповестиха от пресцентъра на институцията.

Досъдебните производства са по отношение на нарушение на ограниченията издадени срещу разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, разпоредени със Заповед на Министъра на опазването на здравето, свързани с попречване разпространяването на COVID- 19 на територията на страната, против лица сложени под карантина, неизпълнили задължението да не напуща посоченото място за пребиванe, като действието е осъществено по време на изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи, оповестено с решение на Народно събрание от 13.03. 2020 година за цялата територия на Р България.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1561


районна прокуратура – В.Търново следи три досъдебни производства против трима жители за това, че на 18.03.2020 година в с. Петко Каравелово, по време на зараза са нарушили мярка – слагане под карантина, издадена със Заповед № РД – 01 – 130/17.03.2020 година на Министъра на опазването на здравето срещу разпространението на заразителна болест по хората – Коронавирус – 19 – закононарушение по член 355, алинея 2, предл. 1, вр. алинея 1, предл. 3, алт. 2 от Наказателен кодекс.

РП- Плевен следи едно досъдебно произвеждане против лице, за това, че на 18.03.2020 година за времето от 08.30 ч. до 13.00 ч., в гр. Кнежа, като лице, сложено под карантина, с наставления за слагане под карантина на РЗИ – Плевен не изпълнило задължението да не напуща дома си в гр. Кнежа, за който адрес е показало, че ще обитава за посочения в предписанието период, като действието е осъществено по време на изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи, оповестено с Решение на Народно събрание по отношение на разрастващата се пандемия от COVID-19 – закононарушение по член 355 алинея 2 прочие 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Апелативна прокуратура – Велико Търново следи срочното привършване на формираните досега общо 11 досъдебни производства по член 355 от Наказателен кодекс /РП-Тетевен – 3, РП-Павликени – 4,РП – В. Търново – 3,РП-Плевен – 1/

Прокуратурата обръща внимание на жителите, че неспазване на карантинния интервал от 14 дни, постановен от РЗИ, може да докара до наказване отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв..
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1561  Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване! Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване!  Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид  Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР