Апелативна прокуратура-Пловдив взе на специален надзор досъдебно производство, по което

...
Апелативна прокуратура-Пловдив взе на специален надзор досъдебно производство, по което
Коментари Харесай

Това наказание грози младежа, сътворил кърваво меле с 3 жени в Стара Загора

Апелативна прокуратура-Пловдив взе на специфичен контрол досъдебно произвеждане, по което като обвинен е притеглен 18-годишен юноша, предизвикал при ръководство на автомобил междинни телесни повреди на пешеходци в гр. Стара Загора.

Днес, 5 октомври 2021 година, надзорният прокурор се среща на място с материалите по делото и осъществените досега дейности по следствието.

Изготвено е предложение от апелативният прокурор на гр. Пловдив Тодор Деянов до основния прокурор досъдебното произвеждане да бъде взето на специфичен контрол и от ВКП.

18-годишният Н. М. е притеглен като обвинен от Районна прокуратура-Стара Загора за това, че на 01.10.2021 година, към 23.20 ч., в гр. Стара Загора, по ул. „ Христина Морфова “, при ръководство на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил разпоредбите за придвижване, като не е направлявал непрестанно пътното транспортно средство и по несъобразителност е предизвикал телесни повреди на повече от едно лице, а точно – на 23-годишната Д.М. - многостепенна тежка телесна щета, изразяваща се в загуба на ляв крайник и на 23-годишната П.П. - междинна телесна щета, изразяваща се във фрактура на левия крайник, предизвикала трайно усложнение в придвижването – закононарушение по чл.343 ал.3 писмен знак А вр. чл.343 алинея 1 писмен знак Б вр. чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

За това закононарушение се планува наказване отнемане от независимост за период от 1 до 6 години и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство.

При пътнотранспортното произшествие е потърпевша и 27-годишна жена, която е с породена лека телесна щета, открита от осъществения медицински обзор.

Днес, 5 октомври 2021 година, Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ арестувани под стража “ по отношение на Н.М. На 3 октомври 2021 година той е бил притеглен като обвинен и арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

И сега продължава дейната работа по случая, като са разпитани очевидци, осъществени са огледи на местопроизшествието и на лекия автомобил, назначени и направени са три съдебномедицински експертизи, даващи умозаключение за характера на телесните увреждания. Лекият автомобил е конфискуван за потребностите на следствието.

Обвиняемият Н.М. на 18 година е дееспособен лидер, считано от 26.05.2021 година Той е наказван два пъти за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, като са му налагани санкции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР