Апел общините на територията на областта да бъдат по-активни по

...
Апел общините на територията на областта да бъдат по-активни по
Коментари Харесай

РЗИ-Видин: Средно около 100 души са новозаразените за ден в областта

Апел общините на територията на региона да бъдат по-активни по контрола на съблюдаване на противоепидемичните ограничения насочат здравните управляващи.
"Колегите, тези от Агенцията и служителите на реда всеки ден вършат инспекции за съблюдаване на ограниченията. Този зов го отпращаме всекидневно. Не са малко новозоразените, само че не е същото състояние, каквото е в огромните градове. Засега съумяваме от здравна позиция в отделението. Надяваме се това да бъде пикът и да стартираме да понижаваме случаите от другите седмици ", съобщи шефът на РЗИ-Видин доктор Венцислав Владински.
Средно към 100 индивида дневно са новозаразените с COVID-19 в област Видин. Индексът на смъртност е 7.4 %, като данните бележат понижение. Данните бяха изнесени на съвещание на Областен спешен щаб на Област Видин за битка с ковид през вчерашния ден.
"Ситуацията е такава, че дневно имаме 90-100 инфектирани дневно. Според Националния проект, там се гледа заетостта на интезивните кревати. При нас няма такава претовареност. За другите - неинтензивните - там са заети една част, само че има опция за разкриване на още. Нямаме цялостно покритие на леглата както беше при предходната вълна на Делтата ".
По информация на изпълнителния шеф на МБАЛ "Света Петка " доктор Ивета Найденова 37 са били заетите кревати в COVID-отделението през вчерашния ден, като потенциала е до 92 кревати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР