Апаратура последно поколение открива една ракова клетка сред 100 000

...
Апаратура последно поколение открива една ракова клетка сред 100 000
Коментари Харесай

Апаратура открива една ракова клетка сред 100 000 здрави |

Апаратура последно потомство открива една ракова клетка измежду 100 000 здрави в действително време. Четири профилирани апарата от най-голям клас към този момент действат в Лабораториите по клинична имунология и клинична патология в Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести (НСБАЛХЗ) в столицата.

Технологиите дават опция да бъде разпознат с доста висока акуратност всеки вид или подтип кръвни кафези, степента им на зрялост, естественият им модел на развиване или болестните отклонения, както и да разграничи здравите от злокачествените кафези, патологичните имуноглобулини от естествените, остатъчни или възстановяващи се след лекуването имуноглобулини. Прецизността е толкоз огромна, че може в действително време да се открие една ракова клетка измежду други 100 000. Апаратурата ще се употребява за диагностика на целия набор злокачествени болести на кръвта, само че могат да се изследват и други тумори и тъкани.



Новият флоуцитометър, който е първият по рода си у нас, е от най-ново потомство и има опция да категоризира до 14 обособени параметъра върху всяка една от стотици хиляди до милиони кафези, оценени в действително време. Апаратът разрешава да се покрият най-високите стандарти за диагностика в хематологията.

Възможностите му обезпечават наложителната оценка на броя и жизнеспособността на хемопоетичните стволови кафези при трансплантация. Високотехнологичното проучване е доста значимо и за следене на така наречен „ минимална измерима остатъчна болест “ и е един от главните стандарти в международната хематология за определянето на последващото лекуване.

Лабораториите по клинична имунология и клинична патология в НСБАЛХЗ разполагат и с неповторима за страната композиция от две автоматизирани системи от най-ново потомство за изследване на биопсичен материал. С тях става възможно да се изследват огромен брой биопсични проби за величествен брой маркери и да се откри характерът на болестния развой освен в кръвотворната и лимфоидна система, само че и в други тъкани и органи.



Новият имуноанализатор е единствен в страната и разрешава извънредно точно да се дефинира типът и количеството на имуноглобулините, които се синтезират като детайл на естествения имунитет, само че при някои злокачествени болести на кръвта те са патологично повишени. Анализът дава цялостна картина на равнищата на хуморалния имунитет на организма, чието възобновяване в последните години се постанова като доста значим индикатор за действителния триумф на лекуването.

„ Новите апарати се отличават с изключителна точност. Дават ни благоприятни условия да работим с доста повече клинично утвърдени биомаркери и са със доста по-висока продуктивност. Това ни подсигурява, че ще сме в положение да предоставим навременна и съответна високоспециализирана диагностика на всички пациенти от цялата страна, които имат потребност “, сподели началникът на Лабораторията по клинична имунология в болничното заведение проф. Маргарита Генова.

„ Обновяването на апаратурата ни разрешава да отговорим на най-високите стандарти на непрестанно разрастващата се здравна просвета и процедура. Правилното лекуване зависи от вярната диагноза, а с тази съвременна техника ще имаме още по-добра опция да дадем самостоятелна оценка на протичането на болестта при всеки обособен пациент “, коментира изпълнителният шеф на НСБАЛХЗ доцент Бранимир Спасов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР