Антракс е вероятната причина 11 слона в Зимбабве да починат

...
Антракс е вероятната причина 11 слона в Зимбабве да починат
Коментари Харесай

Антракс уби 11 слона в Зимбабве

Антракс е евентуалната причина 11 слона в Зимбабве да починат в разстояние на няколко дни, предават локални медии. Разследването на гибелта на животните продължава, само че ветеринарните лекари подозират заразяване с антракс като една от евентуалните аргументи, заяви Тинаше Фараво, представител на Националните паркове и ръководството на дивата природа на Зимбабве.
" Слоновете бяха открити мъртви в горите на Пандамасуе. Лекарите са на място и подозират антракс ", написа Фараво в Twitter.
 Слонове всеобщо не престават да умират в Ботсвана - има ли биологична опасност? Слонове всеобщо не престават да умират в Ботсвана - има ли биологична опасност?
Повече от 350 слона са починали при незнайни към този момент аргументи в северната част на Ботсвана, написа БГНЕС, базирайки се на The Guardian....
В прилежаща Ботсвана също бяха регистрирани стотици необясними смъртни случаи на слоновете. Първите от тях бяха в северната част на Ботсвана на 11 май. До юли броят им набъбна до 350. Точната причина за всеобщите смъртни случаи към момента не е известна. Животните са били открити недокоснати, което изцяло изключва вероятността да са убити от бракониери. По-нататъшното следствие разкри, че смъртните случаи не са резултат нито от антракс, нито от човешко отравяне. Подозренията са, че бозайниците може да са имали неврологични увреждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР