Антон Хекимян, bTV: ...ДПС обаче казват - по-добре да е

...
Антон Хекимян, bTV: ...ДПС обаче казват - по-добре да е
Коментари Харесай

Питомният популизъм в колебание: нула или единица

Антон Хекимян, bTV: ...ДПС обаче споделят - по-добре да е нула лв. дотацията! Да няма никаква. И вашето предложение (за дотация " 1 глас = 1 лев " ) го назовават " див популизъм ". Включително Делян Пеевски и Йордан Цонев. 

Данаил Кирилов, министър на правораздаването: Хъм, въздъх. Сега, зависи. Един лев подхожда на... Въпросът е, както беше подложен в референдума. Аз персонално два пъти съм преписвал наши оферти за промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии, тъкмо поради това, тъй като се колебаехме - нула или единица? Но в референдума е казано - 1 лева След като, аааа, откакто, мляс, това е било подкрепено от множеството гласоподаватели, аааъъхм, ний го припознаваме в този тип. 

АХ: Добре, само че от Българска социалистическа партия желаеха оставката пък на министъра, незабавно откакто се върнаха в Народното събрание. Той сбъркал ли е? Хора от министерството сбъркали ли са? Прокуратурата също, тя проблем видя ли? 

ДК: Българска социалистическа партия да внимават с оставките, тъй като, видя се, че оставката, да, е персонален акт, само че това е акт на достолепие и се прави от почтени хора. Българска социалистическа партия, нагледно казано, са доста обратно с оставките и с такова едно държание, в което се поема отговорност. В съответния случай, аз и пред Правна комисия приказвах по тоя въпрос. Аз не виждам с какво е сбъркал финансовият министър.

АХ: И въпреки всичко, за какво вместо 11 лева сте получавали дълго време 13.23 лева Кой е отговорен за това?

ДК: Ааааа. Х. Сега въпросът е дали това е математическа неточност, или е неточност в модела. Според мен, защото моделът е работил в този тип повече от 10 години, в чиновниците, ъъъъ, е останало, ъъ, е останал този способ на пресмятане, в който... в който, вижте...

АХ: Знаете ли какво се питат хората? Защо математическата неточност не е, с цел да ви удържат от тези 11 лева, а да ви дадат повече? Това е огромният въпрос. 

ДК: Е. Нали виждате, че в този момент ще режат. Сега по-добре ли е? По-добре ли е? 

АХ: Вие ще кажете дали е по-добре за вас. Казахте, че няма да предложите претендент за основен прокурор. Защо? Имате това право като правосъден министър. 

ДК: Защото считам, че кандидатурите би трябвало да бъдат номинирани от правосъдната система. Тук изпълнителната власт, съответно министърът на правораздаването, би следвало да се въздържа в оптималната степен. Освен това помислете по какъв начин би се възприела една кандидатура, показана от министър на правораздаването. Тоест тя незабавно ще бъде атакувана, че това е кандидатурата на, глът, мляс, ръководещото болшинство, че тя е политическа. 

АХ: Ако е задоволително добър специалист - за какво да не е? Вие имате това право по закон. 

ДК: Защото, погледнете всички обществени подбори обратно във времето и ще видите. Аааъъ, една такава процедура постоянно отваря проявлението на голям брой пристрастености, част от които, бих споделил, че са отвън логиката, морала и правото... Но с цел да успокоя мои вътрешни съперници, ще кажа следното: Аааа, ааа. Запазва, запазил съм си правото и постоянно върша уточнението, с цел да има една естествена процедура! Ако тази процедура тръгне да се изкривява по някакъв метод, смрък, ааа, си оставям вратата отворена, тя е отворена и съгласно закона. 

АХ: А какво ще рече " деформиране "? Нещо чрезвичайно ли да се случи? 

ДК: Колеги адвокати разискват догадка - какво щяло да стане, в случай че на четирите съвещания на Висшия правосъден съвет нямало номинации, моят отвод да предлагам бил не знам си какво, аа, ааа, правно, ъъъ, ммм, неплатежоспособен. Аааа, вижте. Не желая да ме цитират и интерпретират погрешно - споделил съм, ааа, ъъъ, в хипотезата, в която процедурата си следва закона, няма място министърът да се демонстрира в тая процедура. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР