Антоанета Стефанова се класира на седмо място на Европейското първенство

...
Антоанета Стефанова се класира на седмо място на Европейското първенство
Коментари Харесай

Антоанета Стефанова седма на Европейското по блиц шах

Антоанета Стефанова се класира на седмо място на Европейското състезание по блиц шахмат за дами в Монте Карло.

Бившата международна шампионка в класическия и в ускорения шах събра 9 точки, с които се подреди на първо време от българските представителки в конкуренцията от 13 кръга (3 минути на партия плюс 2 сек. на всеки ход).  

Нургюл Салимова остана 25-а със 7,5 т., а Белослава Кръстева зае 39-а позиция със 7. Виктория Радева е 49-а с 6,5 точки.

Шампионка с 10 точки е Александра Костенюк. Рускинята, която играе за Швейцария, победи с европейската купа в блица за четвърти път в кариерата си.

Със същия резултат от 10 точки на второ място е Сарасадат Хадемалшариех от Испания, а трета е Бела Хотенашвили от Грузия.

До деветия кръг Стефанова и Салимова бяха в топ 5 на класирането, само че не съумяха да запазят позициите си в последните четири кръга. В 11-ия кръг двете застанаха  една против друга на дъската, а успеха взе Антоанета Стефанова.

Европейският шампионат за дами в Монте Карло продължава и през уикенда с шампионата по интензивен шахмат (рапид). Той ще протече в 11 кръга при 15 минути на партия (плюс 10 секунди на всеки изработен ход).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР