Антисистемен политик с радикални идеи води в проучванията преди днешните

...
Антисистемен политик с радикални идеи води в проучванията преди днешните
Коментари Харесай

Ще спечели ли фен на Тръмп изборите в Аржентина?

Антисистемен политик с радикални хрумвания води в изследванията преди днешните президентски избори в Аржентина. Хавиер Милей събира огромна част от вота на недоволните от тежките стопански и обществени проблеми, съобщи БНР.

53-годишният икономист Милей е водещ претендент за президент на Аржентина единствено две години, откакто стана народен представител от крайнодясната партия „ Свободата напредва “. През август изненадващо завоюва най-вече гласове на първичните избори. Има ясни хрумвания за излаз на 45-милионната страна от непрекъснатите кризи  - доларизация, закриване на Централната банка и 11 министерства, внезапно редуциране на обществените разноски. На синдикатите гледа като на един от главните проблеми на страната. Противник на абортите, легализирани в Аржентина през 2020-а. Демонстрира непосредственост с някогашните президенти - на Съединени американски щати - Доналд Тръмп, и на Бразилия - Жаир Болсонаро. Обещава до 15 години виталният стандарт на Аржентина да е сравним с Италия и Франция.

Основен противник на Милей е министърът на стопанската система Серхио Маса, като съгласно последните сондажи и двамата имат към 30 на 100 поддръжка. Трети резултат социолозите отреждат  на кандидатката на консервативната съпротива Патрисия Булрич. 

Най-вероятно приемникът на настоящия държавен глава Алберто Фернандес ще бъде определен на втори тур на 19 ноември. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР