Антиоксидантите са важни биоактивни молекули, с които организмът трябва да

...
Антиоксидантите са важни биоактивни молекули, с които организмът трябва да
Коментари Харесай

4 билкови чая, изобилстващи от антиоксиданти


Антиоксидантите са значими биоактивни молекули, с които организмът би трябвало да разполага непрестанно. Някои видове антиоксиданти той си синтезира самичък, само че единствено те биха били извънредно незадоволителни за подсигуряване на цялостна отбрана от свободните радикали , образуващи се непрестанно в тялото. Затова огромно количество антиоксиданти би трябвало да постъпват извън, посредством храната, която консумираме.

Сред най-богатите на антиоксиданти естествени артикули са билките , а отварите от тях освен ни обезпечават антиоксидантна отбрана, само че и енергизират и поддържат тонуса на тялото. Особено отчетлива е ролята на 4 билки, чаят от които носи рекордно количество антиоксиданти.

Чай матча
Това е вид японски зелен чай, който набира известност и у нас. Счита се, че той е най-богатият на антиоксиданти представител на групата на зелените чайове. Освен мощна отбрана от свободните радикали чаят от матча оказва удобно въздействие на паметта и метаболизма.

Чай оолонг
Той се предлага в разнообразни разновидности, всяка от които е създадена по друга технология, само че резервира високото наличие на антиоксиданти в листата на вечнозеления шубрак, от който се добиват. Много повитивна специфичност на оолонг чая е, че листата може да се употребяват за направя на няколко поредни запарки (2 до 5) като всяка последваща се характеризира с все по-ароматни свойства.

Чай от джинджифил
Сред посочените това е чаят с най-комплексни здравни изгоди. Особеното при джинджифила е, че за подготвяне на чай се употребява коренът на растението, в който са съсредоточени най-голямо количество потребни субстанции с предимство на антиоксидантите. Освен за съкращаване на оксидативния стрес чаят от джинджифил оказва помощ за преодоляване на възпалителни процеси, укрепване на имунитета, облекчение на дискомфорт в стомаха и други

Свързани публикации.. Нов вид антиоксиданти подмладява кръвоносните съдове 0 Билки против пролетна алергия – копривата е първи избор 0 5 билки за пролетно разчистване на зимните отрови 0

Чай от лайка
Сред известните у нас билки мъчно може да се откри такава, която да обезпечава по-голямо количество мощни антиоксиданти от лайката. В допълнение цветовете на билката съдържат биоактивни субстанции с противогъбично и противовъзпалително деяние .

Важно за всички посочени чайове е да се подготвят посредством отвара на билката , без тя да се вари. Това е главно условие за опазване интензивността на антиоксидантите, множеството от които са термолабилни и се унищожават при кипване.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР