Антимафиотиоте от ГДБОП разбиха банда, правила фалшиви документи. Те изработвали

...
Антимафиотиоте от ГДБОП разбиха банда, правила фалшиви документи. Те изработвали
Коментари Харесай

Антимафиоти разбиха банда, пласирала фалшиви паспорти

Антимафиотиоте от ГДБОП разрушиха тайфа, правила подправени документи. Те изработвали както паспорти и персонални карти, по този начин и подправени шофьорски книжки. Документите се употребявали най-вече в чужбина, заяви Министерство на вътрешните работи. При акцията е открита и работилницата.

Ето и цялото известие на Министерство на вътрешните работи:

При спецакцията на чиновници на ГДБОП е разкрита и работилница, конфискувани са компютър, принтер, скенер, ламинатор и голям брой материали за разработване на фалшификатите; На четиримата арестувани Окръжна прокуратура – Шумен е повдигнала обвинявания.



Специализираната полицейска интервенция е извършена на територията на областите Ямбол, Пазарджик, Пловдив, Разград и Шумен. Действията са осъществени на 8 юни от чиновници на секторите на Групово дело „ Борба са проведената престъпност “ в Шумен и Варна, бранш „ Фалшификации “ в основната дирекция, както и сътрудниците им от същите отдели в СБОП в Сливен, Пазарджик и Пловдив, под наблюдението на Шуменската окръжна прокуратура.

В хода на спецоперацията са арестувани четирима участници в проведена незаконна група, изготвяла и разпространявала неистинен публични документи, които съгласно първичните данни били употребявани главно на територията на страни от Европейски Съюз. При осъществените обиски, претърсвания на две моторни транспортни средства и на шест адреса са открити и конфискувани неистинен български и непознати документи за идентичност – паспорти, персонални карти и свидетелства за ръководство на МПС. На един от адресите е разкрита и работилница, употребена от групата за правенето им. Иззети са компютър, принтер, скенер, ламинатор и голям брой материали за разработване на фалшификатите.

Четиримата арестувани са привлечени в качеството на обвинени по воденото следствие от окръжната прокуратура. С разпореждане на прокурор задържането на двама от тях е удължено до 72 часа. Впоследствие Окръжен съд – Шумен е наложил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на единия, а на другия – „ парична гаранция “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР