Антикорупционното звено на прокуратурата разпитва лидера на партия "Воля" и

...
Антикорупционното звено на прокуратурата разпитва лидера на партия "Воля" и
Коментари Харесай

ВИЦ НА ГОДИНАТА: Марешки щял да обединява дясното от Раковска 134!

Антикорупционното звено на прокуратурата разпитва водача на партия "Воля " и зам.-председател на Народното събрание по обвиняването, че в интервала от есента на 2012 година до края на 2015 година е заплашил седем притежатели на аптеки с увреждане на имуществото им и други незаконни дейности с тежки последствия за тях в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София.

Преди това Марешки разгласи, че събира подписи, с цел да изиска оставката на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев, защото се опитвал да го в профил от председателската банка. Лидерът на "Воля " разгласи още, че партията му ще се нанесе на знаковия адрес "Раковски " 134, както ПИК пръв заяви, където се намираше Съюз на демократичните сили от зората на демокрацията, само че поради загубата на последните парламентарни избори би трябвало да освободи постройката.

Марешки даде обещание да приюти там всяка партия, която го поддържа и зави, че ще бъде лице и глас на новата десница в настоящия парламент, а след следващото ѝ обединяване ще изиска предварителни парламентарни избори през есента.

От звеното изгониха адвокатката му извън и не й разрешиха да участва на разпита.

Тъй като не се касаело за деяние по Наказателно-процесуален кодекс, по тази причина споделиха, че не мога да участвам. Г-н Марешки ще даде пояснение вътре, уточни адвокатката му. Аз считам, че всеки има право на юрист, най-малко по този начин споделя Конституцията, която явно се ползва изборно, добави тя.

Около час по-късно от разпита излезе и самият Веселин Марешки.

Само задавам въпроси, всички имаме право на това - вие като задавате въпроси, не ме клеветите. Питам тя карала ли е пияна и застрашавала ли е живота и здравето на хората. Защото нали и вие ги показвате. Ако тя е карала пияна единствено един път, добре, само че би трябвало да се види това. Това съобщи на излизане от разпита Марешки, който явно говореше за съперниците си, които настояват, че той е оказвал напън против тях.

Този човек се явява съдник на други хора, и в случай че в това време са се правили тези неща, тя няма моралното право да повдига обвиняването на други хора. Ако тя е нарушавала закона, да й се потърси отговорност, прикани той.

Дадохме вътре на разпита няколко обстоятелството - единият за разпален автомобил и пребити наши чиновници и за запалени коли на други хора, които се занимават с горива, и се пробват да се опълчват на картела, разяснява Марешки, който акцентира, че по този метод дава косвени доказателства. Той съобщи за следващ път, че счита, че в България има картел на горивата, макар че държавните комисии настояват друго.

Депутатът разяснява и въпроса, по който основният прокурор Сотир Цацаров през вчерашния ден направи изказване - че ще изиска от Марешки да каже кой му упражнява напън да спре с бизнеса с горивата.

Няма по какъв начин да посоча контретно име за напън върху мен, тъй като не съм сигурен, че някой ще ме отбрани. Нека основният прокурор каже имената на хора от енергетиката, които го замесват в ЦУМ гейт, нали по този начин споделя, уточни Марешки.

Аз имам вяра, че има картел на горивата, че има циганска престъпност, че има битова престъпност, че има безобразия в страната и по тази причина не вярвам в страната, сподели още депутатът от Воля, който преди време се оплака, че върху него се оказва напън и му се загатва, че ще свърши като Ваньо Танов и Мишо Бирата.

Как по този начин три години съм безчинствал аз и няма нито една тъжба против мен. Как по този начин са се страхували от мен, а в този момент внезапно са спрели да се опасяват, попита реторично Веселин Марешки.

Още преди две седмици пред малкия екран помолих да извадят най-малко едно изречение по това дело, че аз съм заплашвал или изнудвал някого, прикани той. А това, че сме си говорили с другари по тенис да идем и да смачкаме съперниците, това е напълно друго нещо, разяснява варненският предприемач изказванията за подслушани диалози сред него и другари против съперници.

Аз считам, че аптеките на тези хора са наказателни към българския народ, тъй като продават доста по-скъпо, уточни той. Вие чухте ли някъде едно изречение против някой фармацевт, който да съм изнудвал и заплашвал, попита публицистите Марешки.

Смятам, че сега ми се оказва посредством прокуратурата напън. Постоянен напън. Определено се усещам застрашен. Единственото, което може да отбрани човек от всевъзможни изверги е гласност, сподели още националният фаворит.

ПИК
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР