Антикорупционния фонд пусна днес видео, в което разказва за някои

...
Антикорупционния фонд пусна днес видео, в което разказва за някои
Коментари Харесай

Показаха във ВИДЕО как сричащото синче на кмета на Симитли бие и Тодор Живков по изборни резултати

Антикорупционния фонд пусна през днешния ден видео, в което споделя за някои от " първенците по преференции " на миналинтпарламентарни избори. Случаите са по-скоро трагикомични, изключително като се имат поради напомнянията с видеоматериал по какъв начин някои от героите на националната обич в предходния парламент едвам сричаха, не умеейки да прочетат написан текст.



Както е известно, от АКФ направиха анализ на рискови секции, в които се получават напълно странни резултати - да вземем за пример поддръжката за дадени партии скача или се " изпарява " стотици пъти.

Показателен е казусът със  Стефан Апостолов  - някогашен абсурден футболен арбитър и решителен народен представител от ГЕРБ. По същия обичай, както и през 2017 година, Стефан, синът на паметния кмет на Симитли и отново някогашен рефер - Апостол " Поли " Апостолов, е получил 90% от преференции те в 26 секции. А на три места - Градево, Ракитна и Симитли взима 100 % за своята партия - резултат по-добър и от този на починалия Тодор Живков.

Подобен образец на неудържима " преференциална " обич измежду гласоподавателите е Веселина Радославова - от Движение за права и свободи. Зя нея не се знае съвсем нищо. Освен че в изказване, цялостно с неточности, тя незабавно оповестява, че се отхвърля от мястото си в 47-ото Народно събрание в интерес на Петър Чобанов - някогашен министър на финансите в кабинета " Орешарски " и разпознаваема фигура от Движение за права и свободи. Младата и изцяло незнайна Радославова събира към 1500 преференции , като 736 от тях са единствено в 3 секции - всичките в едно учебно заведение в Самоков.

Е, Радославова се оказва внучка на небезизвестния някогашен народен представител от Движение за права и свободи (после наказан условно и най-после глобен) Александър Методиев - Бат Сали.

В същия квартал на Самоков, в същото училище Михаил Михайлов - общинар от Българска социалистическа партия, записва впечатляващитне 630 - от над 1500 преференции за себе си.

АКФ споделя и за Илтер Бейзатов Садъков - някогашен деятел на Движение за права и свободи, в този момент минал към ГЕРБ. На изборите през юли той има 6799 преференции , а на последните " единствено " 2215. Но на процедура в 10 секции той взима над 80% от гласовете за ГЕРБ. Половината от тези секции са регистрирани като рискови и по време на юлските избори от АКФ. А пък Садъков или по-точно татко му Бейзат Яха или още по-точно - неговият ловджийски парк " Паламара ", бил обичан на Бойко Борисов, настояват медии.

 Последният " воин " на филмчето е Георги Станков - народен представител от ГЕРБ. В хасковския 29 МИР Станков, който е към този момент неколкократен народен представител от ГЕРБ (и някогашен началник на БАБХ в района) опустошава конкуренциятана 4 април с над 13 600 преференции. На ноемврийските избори въпреки и със значитлно по-малко гласове, остава водач с над 70% от вотовете дадени въобще за ГЕРБ в 16 секции. 

Анализите на АКФ - в това число този с рисковите секции, които бяха факт още преди вота, до момента не са довели до нито едно обвиняване от страна на прокуратурата. Поне не и обществено обявено.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР