Антикорупционната комисия район Красно село. По сигнали на граждани и

...
Антикорупционната комисия район Красно село. По сигнали на граждани и
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия пак проверява район "Красно село"

Антикорупционната комисия регион " Красно село ". По сигнали на жители и изявления в пресата на чиновници на Сотир Цацаров ще откри законно ли са възлагани публични поръчки от администрацията на кмета Росина Станиславова от " Демократична България ".

" Проверява се и метода на издаване на административни актове, данни за фиктивни назначения и непозволено разходване на обществени средства ", се показва в известие на КПКОНПИ до медиите. Екипът на Цацаров ще изследва социална поръчка за ремонт и реорганизация на на транспортна инфраструктура в региона на обща стойност 1.18 млн.лева. Имало данни, че при сключването на контракт с компанията реализатор било уговорено 10% от непредвидените разноски да бъдат връщани към длъжностно лице от региона.

За следващ път ще се проверяват дейностите на районната администрация по плановете " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания " и " Топъл обяд ".

Проверяват се данни, че съответни лица са назначавани за обществени асистенти без да правят действителна активност, показват от КПКОНПИ. За осъществяването на плана кметът Станиславова зачислил персонални коли за разнос на храната на възрастните хора, само че " се отчитали разходни документи за изразходвано гориво без действително да са употребени по предопределение ", настояват от комисията на Цацаров.

За осъществяването на тези планове на кмета Станиславова комисията й наложи през юни две санкции за общо 20 000 лв. и да върне възнаграждението си от 9000 лв., тъй като се е самоназначила за началник и е сключила трудов контракт с щерка си от 18 май до 10 юни 2020 година, за което тя е получила 260 лв..

Няма да върна тези 9000 лв., тъй като вместо да храним 200 нуждаещи се, ние хранехме 280 ", изясни тогава Станиславова пред Би Ти Ви. Тя апелира в Административния съд София град решението на КПКОНПИ.

Друг сигнал, който в този момент ще бъде тестван е за съзнателно закъснение на позволения за градеж в региона, като след това се търсели персонални срещи със засегнатите лица. В комисията са постъпили данни за облагодетелстване на застрахователна компания и подписан контракт от региона без социална поръчка " като съзнателно е повишена оценката на застрахованото имущество за образуване на по-висока застрахователна награда ", написа в известието на КПКОНПИ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР