Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е изпратила уведомление до Националната агенция по

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е изпратила уведомление до Националната агенция по
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия даде на данъчните бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е изпратила съобщение до Националната организация по приходите (НАП) за формиране на произвеждане по наложително събиране на вземания от някогашния кмет на Благоевград Атанас Камбитов (кмет от ГЕРБ в интервала 2012 - 2019 година, а по-късно член на политическия план на Цветан Цветанов " Републиканци за България " - бел.ред.). Той би трябвало да заплати сумата от 97 877, 18 лева, след решение за определяне на спор на ползи на КПКОНПИ, доказано напълно по правосъден ред, оповестяват от комисията.

На 14 март 2022 година с решение на Върховния административен съд е оставено в действие решението на Административен съд - Благоевград за определяне спор на ползи на Атанас Камбитов. Производството пред КПКОНПИ против него е почнало по сигнал, че два парцела - частна общинска благосъстоятелност, са продадени на сдружение " Старт 2015 " ЕООД с шеф и едноличен притежател на капитала счетоводителката на Камбитов с букви Р.Ш.

В интервала сред 25 септември и 3 октомври 2017 година, за 10 дни, като едноличен притежател на капитала и шеф е вписан Атанас Камбитов. Той е провел изключително Общо заседание на " Старт 2015 " ЕООД и е разпределил дял на самия себе си в размер на 79 800 лева от насъбраната и неразпределена облага за 2015 - 2016 година Сумата му е изплатена от Р.Ш., в качеството ѝ на счетоводител на сдружението, по банков път. В същия ден, в който е взето решението за погашение на дивидента, Камбитов продава дяловете си.

На 17 септември 2020 година в Търговския указател е вписана смяна на едноличния притежател на " Старт 2015 " ЕООД, като новият е " Старт Груп 2020 " ООД със съдружници Атанас Камбитов и щерка му. По този метод двата купени през 2016 и 2017 година парцела частна общинска благосъстоятелност, минават в благосъстоятелност на сдружение, в което съучастник е някогашният кмет, взел участие в продажбата им.

Като кмет той е издал заповеди и е утвърдил протокол за продажбата на единия общински парцел, сключил е контракт за продажба на другия общински парцел, като и двете дейности са осъществени в частен интерес на обвързвано с него лице.

Върховните магистрати са приели, че решението на Антикорупционната комисия е в сходство с материалния закон и са го оставили в действие, като са отхвърлени жалбите, подадени от Камбитов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР