Антикорпуционната комисия ще провери твърденията на Съвета на директорите на

...
Антикорпуционната комисия ще провери твърденията на Съвета на директорите на
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия се зае с отстранения шеф на ДКК

Антикорпуционната комисия ще ревизира изказванията на Съвета на шефовете на Държавната консолидационна компания (ДКК) за освобождението от поста изпълнителен шеф на Ваня Караганева, заяви КПКОНПИ.

В понеделник директорският ръб на ДКК реши да в профил назначената преди към месец директорка Караганева с претекст за взети от нея еднолично решения, които нанасят " съществени финансови вреди " на държавното сдружение.

От известието на КПКОНПИ излиза наяве, че комисията на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров се е самосезирала по случая. Това е станало след публикуването на интернет страницата на ДКК прессъобщение на Съвета на шефовете за освобождение на Ваня Караганева от длъжността " изпълнителен шеф ". Публикуван е и цялостният текст на протокола от съвещанието на Съвета с претекстовете за освобождението ѝ.

По този мотив дирекция " Противодействие на корупцията " в КПКОНПИ стартира инспекция на дейностите на освободения изпълнителен шеф. Проверката е обвързвана и с други дейности на висши длъжностни лица от обсега на ЗПКОНПИ, е посочено в известието.

Първоначално ще се пристъпи към условие на всички относими документи от Съвета на шефовете и от Министерство на стопанската система, след което ще бъдат снети пояснения от управителни длъжностни лица.

След довеждане докрай на инспекцията, антикорупционната комисия ще реши изпращането на материалите на прокуратурата, при съществуване на корупционни закононарушения, се споделя в известието.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР