Антарктида е дестинация – мечта за много туристи . Всъщност

...
Антарктида е дестинация – мечта за много туристи . Всъщност
Коментари Харесай

Какво да очаквате, ако посетите Антарктида

Антарктида е дестинация – фантазия за доста туристи. Всъщност достигането до „ белия континент “, както е известно, е огромно достижение за тези, които желаят да стъпят на всички седем континента (обикновено е последният доближат.) Плюс това, това е магнит за феновете на природата, за феновете на пингвини и тези, които желаят да усетят пулса на най-отдалеченото място в света. Какво да очаквате обаче от круиз до това студено, само че и доста красиво място?

Пингвини - доста пингвини

За множеството хора пингвините са огромна причина, в случай че не и най-голямата, да посетят Антарктида. И тези другарски настроени същества не разочароват. Можете да видите разнообразни пингвини, когато пътувате по белия континент, а можете да видите още повече, в случай че включите Фолкланд и Южна Джорджия в маршрута си. Няма гаранция, че ще срещнете всички типове по време на престоя си, само че в региона има голям брой от тях.



Изследвайте континента по суша, море и небе

Ако Антарктида е вашата дестинация и към този момент сте стъпили един път тук, не пропускайте да се насладите от море, суша и въздух. На острова се оферират разнообразни екскурзии, по тази причина се възползвайте пълноценно.

Не пропускайте Южна Джорджия и Фолкландските острови

Ако се решите да пътувате до тук, коства си да включите Фолклендските острови и Южна Джорджия. Остров Фолкленд е мястото, където ще наблюдавате десетки и десетки кралски пингвини, единствено на сантиметри от вас. А Южна Джорджия, която постоянно се назовава Галапагос на Антарктика, е мястото, където ще намерите императорски пингвини и непозната дива природа.

Няма полярни мечки, само че доста други животни

Тук мечки няма. Ако обаче се интересувате от пингвини, тюлени, китове и други диви животни, няма да останете разочаровани.



Толкова е безшумно

Антарктида е петият по величина континент и е съвсем изцяло затрупан с лед. Няма хотели, няма пътища и няма хора. (Е, има учени, само че те не са по туристическите места.) Капитаните на круизните кораби от другите кораби беседват между тях и се пробват да се координират, тъй че не всички да отиват на едно и също място едновременно. Резултатът е, че пасажерите усещат уединението на дестинацията.

Залезите (или неналичието им) са невероятни

Технически слънцето не залязва няколко месеца по време на туристическия сезон. Вместо това, то отива по-ниско на хоризонта в късната вечер и резултатът е най-красивите лилави и розови цветове, на които може да се наслаждавате с часове.



Много повече от просто красиво място

Това, което доста хора не осъзнават е, че Антарктида е студена, суха пустиня и е дом на хиляди микроорганизми. Ежедневните диалози от специалисти по просвета, история и скотски живот в региона са все едно да сте в най-готиния теоретичен клас - единствено без проби или оценки, просто заниманието да научите нови неща. Например думата Антарктида значи „ против Арктика “ и континентът обикаля Южния полюс. Освен това земята би била кръгла, в случай че не беше Антарктическият полуостров. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР