Антъни Иванов остана на 13 стотни от полуфиналите на 200

...
Антъни Иванов остана на 13 стотни от полуфиналите на 200
Коментари Харесай

Малко не стигна на Антъни Иванов да стигне до полуфиналите на Световното по плуване

Антъни Иванов остана на 13 стотни от полуфиналите на 200 метра бътерфлай на Световното състезание по плуване в Будапеща. Българинът приключи 18-и с 1:57.00 минута и не съумя да откри място измежду най-хубавите 16, които ще започват следобяд. Представителят на Тайван Куан Хун Ван затвори полуфиналите с 16-о време от 1:56.87.

Иванов започва по-бавно и бе осми след първото превръщане, като последователно опита да вдигне темпото, само че малко не му доближи да влезе измежду полуфиналистите. Той призна още преди шампионата, че не е квалифициран на 100 % за шампионата в Будапеща и фокусът му тази година е върху Европейското състезание в Рим.

Времето на Антъни Иванов е най-хубавото му за годината в коронната му дисциплинираност, само че не съумя да се приближи до националния си връх от 1:54.50, както и да повтори фурора на същия басейн „ Дуна Арена “ преди пет години, когато плува край на Световно състезание на 200 метра бътерфлай.

Българинът плува в прилежащ кулоар със международния рекордьор в дисциплината Крищоф Милак от Унгария, който бе най-бърз в сериите с резултат от 1:54.10 минута.

Жанет Ангелова приключи на 29-о място в сериите на 200 метра свободен жанр за дами с време 2:05.88 минути.

Третият български представител в днешния ден Любомир Епитропов бе дисквалифициран в сериите на 50 метра бруст.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР