Анталия. Турция също има права върху природните ресурси в Източното

...
Анталия. Турция също има права върху природните ресурси в Източното
Коментари Харесай

„Анадолска агенция“: Атина признава правата на Турция в Източното Средиземноморие

Анталия. Турция също има права върху естествените запаси в Източното Средиземноморие, съобщи министърът на външните работи на Гърция Йоргос Катругалос на взаимна конференция с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу, предава „ Анадолската организация " .
По неговите думи, Атина също по този начин поддържа ползите на Кипър.
„ Кипър има изключителна икономическа зона и жителите на острова имат право да създават крайбрежните залежи. В сходство с интернационалното морско право, избрани права има и Турция и ние признаваме това “, съобщи министърът, представен турската държавна организация.
Катругалос означи, че всички проблеми в района би трябвало да бъдат позволение в сходство с условията на интернационалното право.
„ Гърция поставя старания за разпръскване на напрежението в района “, съобщи още той.
Турският външен министър, от своя страна, съобщи, че без присъединяване на Анкара в Източното Средиземноморие и край крайбрежията на Кипър не може да бъде осъществен нито един план за създаване на находищата.
Турция има всички права, в сходство с нормите на интернационалното право, акцентира Чавушоглу.
Що се касае до вероятностите за разрешаване на кипърския спор, първият посланик на Анкара означи, че договарянията по този въпрос би трябвало да имат целеустремен темперамент.
„ Диалогът поради самият разговор е неприемлив. Важно е да се дефинират рамките на преговорния развой. Турция желае спокойно съглашение, което би удовлетворило ползите и на двата народа на острова “, акцентира Чавушоглу.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР