Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната чалънжд

...
Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната чалънжд
Коментари Харесай

Ансамбълът на България взе титлата в многобоя в Клуж

Ансамбълът на България завоюва купата в многобоя на Световната чалънжд купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж

Това е втори орден за националния отбор от шампионата, откакто по-рано в многобоя при дамите, а Боряна Калейн остана четвърта.

Тимът в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова има общ брой от 66.200 точки, с което взе златните медали. Днес възпитаничките на Весела Димитрова демонстрираха новото си комбиниране с три ленти и две топки. Те имаха някои грешки, само че получиха първа по мощ оценка от 30.800 точки, от които 15.200 за компликация, оповестиха от Българката федерация по художествена гимнастика.

Вчера българките получиха 35.400 за композицията си с пет обръча, а в неделя ще вземат участие и на двата финала на уредите.

На второ място в многобоя остана Израел с 65.850 точки (36.450 пет обръча и 29.400 три ленти/две топки), а бронзовите оценки завоюва Испания с 64.700 точки (34.350 и 30.350).

В топ 6 са още тимовете на Мексико, Франция и Бразилия.

Съдия за България на надпреварата при ансамблите е Даниела Велчева.

Така българските грации ще вземат участие на девет от 10 вероятни финала в неделя. При дамите Стилияна Николова е финалистка на обръч, топка, бухалки и лента, Боряна Калейн ще се бори за медалите на обръч, топка и лента, а при ансамблите България ще взе участие и на двата финала - с пет обръча и с три ленти/две топки.

На шампионата в Клуж взе участие 17 ансамбъла и 41 самостоятелни гимнастички. Състезанието е последна инспекция преди Световното състезание по художествена гимнастика в София от 14 до 18 септември.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР