Ансамбълът на България по художествена гимнастика завоюва сребърните медали в

...
Ансамбълът на България по художествена гимнастика завоюва сребърните медали в
Коментари Харесай

Грациите станаха втори в света, завоюваха среброто в многобоя

Ансамбълът на България по художествена гимнастика завоюва сребърните медали в многобоя на Световното състезание в италианския град Пезаро. Прозвището " златните девойки ", употребявано за генерации наши гимнастички, изцяло приляга и на младия ни отбор, който завоюва международно сребро, само че със златен отенък, заяви Gong.bg.
 
Момичетата на треньора Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Теодора Александрова и Елена Бинева водеха дълго време в класирането със общ брой от 36.950 т. Те играха в първата група, само че във втората група игра главният ни съперник Русия. Рускините демонстрираха постоянна игра и изпревариха нашите девойки с малко, завоювайки международната купа с 37.700.
 
Трети в многобоя се класира тимът на Япония с 36.650 т., а след него останаха италианките, беларускините и украинките, които са шести в многобоя. Сребърните девойки на Световното ще имат шанса да станат и златни в неделя, когато след 14 ч. ще вземат участие и в двата финала- на 5 обръча и на 3 топки и две въжета. В квалификациите влизаме с трети оценки и в двата финала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР