Анорексия или затлъстяване: това са две ситуации, на които не

...
Анорексия или затлъстяване: това са две ситуации, на които не
Коментари Харесай

Психологическите фактори, които влияят на затлъстяването

Анорексия или затлъстяване: това са две обстановки, на които не се обръща задоволително внимание. Малко хора отделят време да схванат и научат малко повече за това, което е на назад във времето. 

Днес ще поговорим повече за това кои са психическите фактори, които биха могли да бъдат в основата на затлъстяването.

Обикновено за хората с наднормено тегло се приказва по отрицателен метод. Те биват осъждани за метода, по който наподобяват и доста постоянно са избягвани от близките.

Има ли психически фактори, които могат да насърчат затлъстяването?

Когато мислим за затлъстяването, много от теориите се свеждат до съществуването и поддържането на несъответствуващи привички в метода на живот като преяждане с храни, наситени с мазнини и липса на придвижване. Сега, в случай че човек със затлъстяване, съвсем с магия, промени тези привички, ще бъде ли задоволително?

Ако разберем, че здравето е доста повече от бягане, в случай че също по този начин разберем, че то е обвързвано с това, което мислим и усещаме, тогава отговорът се трансформира. Не е задоволително. Тогава психическите фактори, свързани със затлъстяването, стартират да получават значение.

Какви са тези фактори?
Ниско самочувствие, което ни прави прекомерно самокритичниСтресови или травматични ситуацииБезпокойство и депресияСлучаи на принуждение, преживени в миналотоЕмоционално хранене (характеризира се с това, че индивидът употребява храната като метод да избегне проблемите си или да се изправи пред обстановки. Той работи като леговище и път за бягство от страстите, които изпитвате).Трудности в контрола на импулсите. Всъщност доста пациенти със затлъстяване оповестяват, че не могат да спрат да ядат.
Има разнообразни тактики за справяне със затлъстяването. Някои от тях са следните.
Повече информация
Тук работата би трябвало да включва разнообразни области. Не става въпрос единствено за работа върху контрола над импулсите, само че и за справяне със самочувствието и самооценката.

От друга страна има и инструкции от осведомителен и хранителен темперамент. От значение е да четем етикетите на продуктите, да избираме вярната храна и да подготвяме уравновесено ядене. Става дума за даване на принадлежности, тъй че лека-полека тези хора да могат да вземат по-добри решения. Възможно е присъединяване на разнообразни експерти за реализиране на цялостен резултат.
 Мотивация за работа
Необходимо е да се насърчи грижата за себе си и търсенето на нови ползи. По този метод храненето ще стане приоритет с по-малка значимост и ще се даде път на разнообразни действия. Поддържането на добра претовареност може да бъде от огромна изгода, тъй като по този начин ще мислите по-малко за храната.
Включете фамилията
Храната е доста повече от калориен и протеинов баланс. Около нея има обществени и културни аспекти. Затова е належащо да се обърне внимание на цялостната картинка в фамилията. Ако всички членове на семейството имат затлъстяване и водят вреден метод на живот, има огромна възможност това да е повода да се намирате в същото състояние. Обяснете на околните си какъв брой е значимо тези привички да се трансформират и предприемете дружно едно пътешестване към по-здраво тяло.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР