Анонимен информатор, който през 2015 г. предаде на журналистите материалите

...
Анонимен информатор, който през 2015 г. предаде на журналистите материалите
Коментари Харесай

Анонимен свидетел по делото Панама пейпърс: Путин е по-опасен за САЩ отколкото Хитлер

Анонимен осведомител, който през 2015 година съобщи на публицистите материалите от така наречен „ Панама пейпърс “ даде изявление за първи път от 6 години за немското издание Der Spiegel. То е оповестено на уеб страницата на интернационалния проверяващ план OCCRP.

Между другото, в него той загатна съветския президент Владимир Путин, предполагайки, че парите, вложени преди този момент от неговия антураж в офшорни компании, в този момент се употребяват за финансиране на войната в Украйна, написа „ Радио Свобода “.

Представящият се с името „ Джон Доу “ разкрива в изявлението, че офшорните компании не престават да играят основна роля за властническите режими. Според него Владимир Путин „ е по-голяма опасност за Съединените щати, в сравнение с Хитлер по негово време “, а фиктивните компании, зад които стои съветския президент, назовава „ най-хубавите другари “, посредством които се финансира съветската войска, която „ убива почтени хора в Украйна ", без да конкретизира по какъв начин тъкмо тези компании финансират геноцидната война на Русия.
„ Джон Доу “ загатна и виолончелиста Сергей Ролдугин, който Путин назовава собствен другар. От " Панама пейпърс " излиза наяве, че през офшорки на неговото име са минавали огромни суми. Затова е напълно обикновено да бъде в листата на глобените съветски лица, обвързани с режима на Путин.

„ Джон Доу “ също прикани западните страни да съсредоточат напъните си върху разкриването на офшорните активи на обкръжението на Путин. Той съпостави тази задача с „ Проекта Манхатън “ (проектът на Съединени американски щати за основаване на атомна бомба през Втората международна война), като означи, че има благоприятни условия за това, само че няма задоволително политическа воля. Той означи, че западните държавни управления не би трябвало да се концентрират върху алегорични активи като яхти и парцели, а да трансферират напъните в разкриването на притежателите на офшорни сметки, които финансират войната в Украйна.

Путин и редица високопоставени съветски чиновници неведнъж са заявявали, че нямат офшорни активи. На процедура цялото съветско управление в този момент е под глобите на Запада, които плануват заледяване на техните активи в страните, които са наложили наказания.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР