Анна Банева е родена с мутирал ген, който не е

...
Анна Банева е родена с мутирал ген, който не е
Коментари Харесай

Българската Коледа дава надежда на петгодишната Анна

Анна Банева е родена с мутирал ген, който не е завещан от родителите, само че дава провали в мозъка на детето. В Пловдив това е първият случай с сходно заболяване. 

Лекарите са записали симптоматична епилепсия със Синдром на Отахара. Затова петгодишната Анна Банева от Пловдив има потребност от всекидневна рехабилитация, само че тя коства значително пари. Българската Коледа оказва помощ на фамилията към този момент две години. Отпускат й  1 200 лв.. Средствата стигат тъкмо за три месеца посещаване на рехабилитационни процедури. Нужни са обаче 4 800 лв. за година.  

Бащата Николай Банев се грижи за момиченцето, майката работи.  Детето не може да се обслужва единствено, нуждае се от непрекъснати грижи, тъй като тежката форма на болестта не разрешава то да прави нищо независимо. Бащата е безрезервен към Анна, запазил е усмивката си и приема трезво положението на детето  

Едва ли има думи, които да опишат най-точно по какъв начин се усещат и през какво минават майката и бащата на Анна. Николай Банев счита, че начинания като Българската Коледа оказват помощ най-много на тежкоболните деца.Пресмятането, когато става дума за средства за живота на дете, е меко казано несвоевременно, само че обстоятелствата са такива  у нас през 2017 година.

Анна и фамилията й обаче не губят вяра. Българската Коледа им оказва помощ.

Репортажът може да чуете в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР