Анкетата на Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии” в българските

...
Анкетата на Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии” в българските
Коментари Харесай

Живка Маринова от джендър фондация: Анкетата в училищата е минала през петима просветни министри

Анкетата на Фондация „ Джендър обучение, проучвания и технологии” в българските учебни заведения е предходна през петима просветни министри. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV изпълнителният шеф на фондацията Живка Маринова.

„ Заповед за възбрана на тази анкета нито някой шеф е видял, нито самата аз видяла”, акцентира тя.

„ Аз не мога да давам отговор за това, че министрите не са прочели какво написа в анкетата. В нея няма безусловно нищо от това, което се твърди – нито дрешки, нито суичърчета, нито тоалетни”, сподели Маринова.

Тя призна, че не знае дали анкетата ще продължи. „ Това е доброволна анкета, няма институция, която да задължи което и да е учебно заведение, който и да е учебен шеф да попълни анкетата. Съдействието на министерството е дотолкоз, доколкото я качва на уеб страницата на инспекторатите, откъдето учебните заведения получават информация за тази анкета”, посочи Маринова.

--> „ Министерството нито задължава, нито ангажира училищата”, безапелационна беше тя.

Маринова акцентира, че задачата на фондацията е да работи за равнопоставеност на половете. „ Финансираме се с европейски планове. Почти всичките ни планове са свързани с българските учебни заведения. Това нито е първият, нито ще е последният план, по който работим. Конкретно тази анкета се организира още от 2012 г.”, добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР