Анкара. При взрив на кола-бомба са загинали най-малко 17 души

...
Анкара. При взрив на кола-бомба са загинали най-малко 17 души
Коментари Харесай

AFP: При взрив на кола-бомба в Сирия са загинали 17 души

Анкара. При гърмеж на кола-бомба са починали минимум 17 души и са ранени още 20 души в следения от Турция район в Северна Сирия във вторник, заяви министерството на защитата на Турция, представено от AFP

Атаката е осъществена в селището Тeл Халаф западно от град Рас ал Айн, който в този момент е следен от турската военна част след офанзивата през октомври, заяви Mинистерството в формалния си акаунт в обществената мрежа „ Туитър “. Няколко транспортни средства са изгорели при гърмежа на селски пазар, демонстрират фотоси от местопроизшествието.

Министерството упрекна за офанзивата кюрдските Отряди за национална самозащита, за които Анкара упреква, че са сирийски клон на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК).
" Терористичната формация ПКК/ОНС продължава своите атентати с коли, ориентирани против цивилни. Убийците на деца този път взривиха кола-бомба в село Тел Халаф западно от Рас ал Айн, при което починаха 17 души и бяха ранени повече от 20 ", съобщи Министерството на защитата.

Базираната във Англия Сирийска обсерватория за човешки права удостовери за офанзивата, само че заяви за по-малко починали, казвайки, че 11 души, в това число минимум трима цивилни са починали.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР