Анкара отстоява териториалната цялост на Сирия и няма намерение да

...
Анкара отстоява териториалната цялост на Сирия и няма намерение да
Коментари Харесай

Ердоган: Турция няма да анексира сирийски територии

Анкара отстоява териториалната целокупност на Сирия и няма желание да анексира елементи от нейната територия, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи БГНЕС
" Целите на Турция в раздраната от война Сирия в никакъв случай не са включвали опити за навлизане или анексиране на сирийска територия ", сподели президентът в изказване пред медиите в Истанбул.
" Единствената ни цел е да създадем условия, при които 3,6 милиона сирийски бежанци в Турция и 1,5 милиона на границата с Турция в Идлиб да могат умерено да се завърнат по домовете си. Искаме да осигурим териториалната целокупност и политическото единение на Сирия допустимо най-скоро ", добави Ердоган.
Според него, Турция е похарчила 40 милиарда $ за приемане на сирийските бежанци, до момента в който страните от Европейски Съюз са дали на Анкара единствено 3 милиарда евро за тези цели.
На 5 март в Москва се състоя среща сред Владимир Путин и Реджеп Ердоган по отношение на утежняването на обстановката в сирийската провинция Идлиб. След диалозите беше признат взаимен документ. Страните потвърдиха уговорката си към " съглашението от Астана " и оповестиха въвеждане на режим на преустановяване на огъня от среднощ на 6 март. Страните се споразумяха да патрулират дружно значимата автомагистрала М4.
Още: " Путин-Ердоган: Между комплицирани взаимни отстъпки и неразбираемо бъдеще "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР