Анжелик Кербер се класира за осминафиналите на Откритото първенство на

...
Анжелик Кербер се класира за осминафиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Кербер не остави шансове на Шарапова в Мелбърн


Анжелик Кербер се класира за осминафиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис след безапелационна победа над Мария Шарапова с 2-0 сета. Въпреки упованията за оспорван дуел, шампионката от 2016 се наложи над рускинята с безапелационното 6-1, 6-3 по-късно повече от час игра. Германката доминираше през целия дуел, като не остави никакви шансове на своята съперничка да поеме самодейността.

Кербер стартира повече от солидно, пробивайки още в откриващия гейм на мача, а след това затвърди преднината си за 2-0. Германката продължи да диктува събитията на корта и след нови два пробива затвори първия сет с безапелационното 6-1.

Вторият сет още веднъж стартира с преимущество за 16-та в света Кербер, която поведе с 2-0 след ранен пробив. Този път обаче Шарапова съумя да отговори и да изравни до 2-2. След няколко равностойни гейма, в осмия Кербер взе ново преимущество, повеждайки с 5-3, а по-късно затвори мача на собствен сервис.

На осминафиналите някогашната номер 1 ще срещне победителката от дуела сред Агнешка Радванска (Полша) и Сие Су-Уей (Тайван). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР