Анхелина Калинина достигна до своя дебютен финал на ниво WTA

...
Анхелина Калинина достигна до своя дебютен финал на ниво WTA
Коментари Харесай

Неочаквано, но напълно заслужено: Непоставена украинка е първата финалистка на турнира в Рим!

Анхелина Калинина доближи до своя дебютен край на равнище WTA 1000. Украинката не беше слагана измежду фаворитките за купата в италианската столица, само че изцяло заслужи мястото си в решителния конфликт за купата, откакто като по-рано през седмицата завоюва най-дългия дуел в WTA Тура през сезона, надигравайки Беатриз Хадад Мая в близо 4-часово представление.

Изглежда обаче международната номер 47 е останала задоволително свежа, с цел да реализира още една извънредно влиятелна победа в Рим, а точно такава над 11-ата сложена Вероник Кудерметова - 7:5 5:7 6:2. Така непоставената състезателка ще чака да се изправи в съботния ден против една всред Елена Рибакина и Йелена Остапенко, които малко по-късно ще премерят сили във втория полуфинал за деня.

Началото беше доста мъчно за Калинина, която трябваше да избавя цели осем точки за пробив в откриващите си три сервис гейма, само че се оправи сполучливо с тази задача и на собствен ред нанесе удар, с цел да се откъсне напред с 5:3 гейма. Кудерметова обаче най-сетне съумя да материализира един от множеството си шансове, с цел да изравни резултата, само че украинката неотложно си върна преимуществото в резултата и затвори сполучливо първата част в своя изгода.

Калинина продължи да играе на висота във втората част, където диктуваше темпото и още веднъж съумя да доближи до преднината от 5:3, единствено че напрежението завладя доста сериозна международната номер 47, която загуби идващите 16 разигравания и имахме паритет в обособените елементи.

Украинката по никакъв метод не се обезкуражи от тежкия за нея завършек на втория сет и незабавно се върна на най-високото си равнище в решителната част, печелейки откриващите четири гейма и оттова насетне нямаше връщане назад в мача за Кудерметова, което означаваше, че имаме непоставена тенисистка във финала на една от най-престижните тенис съревнования на планетата.

The BIGGEST win of her career so far
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР