Английското пристанище Дувър обяви, че се подновява трафикът към Франция

...
Английското пристанище Дувър обяви, че се подновява трафикът към Франция
Коментари Харесай

Подновява се трафикът на английското пристанище Дувър |

Английското пристанище Дувър разгласи, че се възобновява трафикът към Франция след постигнатото съглашение сред Париж и Лондон, съобщи Франс прес.

Шофьорите на тежкотоварни камиони могат да изоставен Обединеното кралство с негативен тест за ковид.

Водачите би трябвало да показват негативен тест за ковид, изработен най-вече 72 часа преди влизане във Франция. Британските управляващи са основали пунктове за тестване, където водачите могат бързо да получат резултати и да продължат към Франция, заяви Министерството на превоза, представено от Ройтерс.
В случай на позитивен тест, водачите ще би трябвало да се изолират на английска земя за 10 дни.

По-рано от канцеларията на френския министър-председател беше обявено, че френските и другите жители на Европейския съюз ще могат още веднъж да влизат от Англия във Франция от през днешния ден, при изискване, че показват негативен тест за COVID-19, изработен не повече от 72 часа преди този момент.

Франция и още няколко страни затвориха през вчерашния ден своите граници за идващи от Англия хора заради боязън от новия, мощно инфектиран вариант на ковид. Това провокира безпорядък в пътуванията и блокира доста френски жители във Англия.

Британските жители или жителите на трети страни, които имат местожителство във Франция или Европейски Съюз , също могат да влизат от Англия на френска територия или да минават пренос, стига да имат негативен тест за COVID-19, сподели премиерската канцелария.

Британските жители или хората от трети страни, които имат основателни професионални или други аргументи за пътешестване от Англия, също ще бъдат допускани във Франция, при изискване че покажат негативен резултат от тест за COVID-19.

Новите правила ще бъдат в действие до 6 януари, в случай че не бъдат преразгледани след двустранни договаряния сред Англия и Франция или в Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс.

Британският транспортен министър Грант Шапс приветства съглашението с френското държавно управление и сподели, че по-късно ще бъде оповестена информация за транспортните компании, показва ДПА.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР