Английският защитник Ерик Дайър коментира ужасната ситуация за работниците мигранти

...
Английският защитник Ерик Дайър коментира ужасната ситуация за работниците мигранти
Коментари Харесай

Ерик Дайър разочарован от ситуацията за работниците в Катар

Английският бранител Ерик Дайър разяснява " ужасната обстановка " за служащите мигранти в Катар  и сподели, че проблемите към Световното състезание по футбол в страната от Персийския залив са понижили вълнението измежду футболистите преди финалите.

Катар е обект на рецензии от правозащитни групи за отношението си към служащите мигранти, които дружно с други чужденци съставляват по-голямата част от популацията на страната.

Правителството на Катар съобщи, че неговата трудова система към момента е в развой на разработка и отхвърли обвиняванията в отчет на Амнести от 2021 година, че хиляди служащи мигранти в страната са експлоатирани.

" Тук сме от доста малко време. Вече се случиха доста неща, доста неща, които са доста разочароващи... Говоря за явно случилото се в построяването на стадионите ", сподели 28-годишният Дайър пред публицисти.

" Ситуацията е ужасна. Като футболисти ние нямаме въздействие върху тези решения. Световно състезание е нещо, от което съм извънредно горделив да бъда част. Като тим ние сме извънредно щастливи да сме тук, с цел да представяме страната си. Седим тук и приказваме за това, вместо да приказваме за футбол. Така че това ни лиши огромна част от вълнението. Но не можем да се скрием от това, би било неправилно да го пренебрегваме ", добави британският национал.

Амнести и други правозащитни организации приканиха ФИФА да отдели 440 милиона $, с цел да компенсира служащите мигранти в Катар поради нарушение на човешките права. ФИФА сподели през май, че прави оценка предлагането и към този момент е компенсирала редица служащи, които са получили 22.6 милиона $ към декември 2021 година.

" Световното състезание беше присъдено на Катар през 2010-а, когато аз бях на 16 години... Ние нямаме безусловно никаква дума за това къде ще играем. Тези решения се вземат от хора доста над нас. А явно ние сме тези, които в последна сметка седят тук и дават отговор на сходни въпроси. Това е сложна обстановка. Не единствено ние, всеки тим, всеки състезател ще го изпита през целия шампионат ", сподели още Дайер.

" В края на краищата ние сме футболисти, не сме политици. Ние имаме нашите полезности, приказваме за тях, за това, в което имаме вяра и това е най-важното нещо ", добави той.

Англия се изправя против Иран в първия си мач от група B на Мондиала в понеделник.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР