Английският футболен клуб Евертън беше глобен с 300 хиляди британски

...
Английският футболен клуб Евертън беше глобен с 300 хиляди британски
Коментари Харесай

Феновете на Евертън донесоха солена глоба на клуба

Английският футболен клуб Евертън беше санкциониран с 300 хиляди английски лири поради нахлуването на почитатели на терена по време на мача от 33-ия кръг на предишния сезон във Висшата лига против Кристъл Палас, оповестява " The Athletic ", базирайки се на изказване на Футболната асоциация на Англия. 

Срещата се организира на 19 май в Ливърпул и приключи с триумф за Евертън с 3:2. В 85-ата минута нападателят на домакините Доминик Калверт-Люин означи победния гол, след което почитателите на отбора нахлуха на терена. По време на случаите старши треньорът на Кристъл Палас Патрик Виейра ритна почитател на Евертън, който му се подиграваше. Футболната асоциация и полицията проверяваха случая и взеха решение да не постановат никакви наказания на наставника на Кристъл Палас.

  " Футболен клуб Евертън призна, че не е съумял да подсигурява, че феновете и всички лица, представящи се за негови последователи, ще се държат честно и ще се въздържат от нападателно държание при нахлуването на терена ", се споделя в изказване на Футболната асоциация. Евертън приключи на 16-о място в класирането на шампионата на Англия, а Кристъл Палас беше 12-и предишния сезон. По-късно през днешния ден отборът от Ливърпул гостува на Саутхемптън, а лондончани ще играят вкъщи с Челси.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР