Английският език има твърде голям превес в Брюксел, особено с

...
Английският език има твърде голям превес в Брюксел, особено с
Коментари Харесай

Макрон: В институциите на ЕС се говори твърде много английски

Английският език има прекомерно огромен превес в Брюксел, изключително с наближаващото излизане на Англия от Европейски Съюз, сподели френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила и даде обещание да се бори за по-широко потребление на френския в институциите на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

По данни на Международната организация на франкофонията по света има 274 милиона френскоговорящи. Така френският е петият най-говорен език и четвъртият най-използван в интернет.

Френският дълго време доминираше в централата на Европейски Съюз в Брюксел, само че британският стана всемогъщ в европейските институции, изключително след приемането на източноевропейски членки през 2004 година, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Ситуацията в този момент е много парадоксална. Английският евентуално в никакъв случай не е имал толкоз мощно наличие в Брюксел в миг, когато обсъждаме Брекзита. Тази доминация не е неизбежна. От нас зависи да установим някои правила, да присъстваме и да превърнем френския в езика, с който човек получава достъп до редица благоприятни условия ", сподели Макрон.

Макрон, който за разлика от множеството предходни френски водачи постоянно приказва на британски при визитите си в чужбина, увери, че това не е акция срещу британския, а за поощряване на многоезичието.

Той съобщи, че поддържа концепцията всеки в Европа да учи по два непознати езика и че Франция ще усили напъните си в преподаването на френски на европейски публични лица.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила написа в Туитър, че е "въодушевен покровител на многоезичието ".

"Защо езикът на Шекспир да е по-висш от този на Волтер? Допуснахме неточност, като станахме толкоз англицизирани ", сподели Юнкер на френски за телевизия Франс 5.Той обаче добави: "Английският се трансформира във ежедневен работен език в институциите на Европейски Съюз. Брекзитът с нищо няма да промени това, тъй като тези, които не идват от западната част на Европа, са привикнали да приказват на британски. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР