Английският Евертън официално назначи испанеца Рафаел Бенитес за свой нов

...
Английският Евертън официално назначи испанеца Рафаел Бенитес за свой нов
Коментари Харесай

Официално: Рафа Бенитес пое градския съперник на Ливърпул

Английският Евертън публично назначи испанеца Рафаел Бенитес за собствен нов управител. Бенитес парафира тригодишен контракт с „ карамелите”.

Бившият ментор на градския зложелател на тима – Ливърпул, наследява на поста Карло Начелоти на „ Гуудисън Парк”, откакто италианецът реши да се завърне в Реал Мадрид на 1-и юни.

Евертън призна в клубния си уебсайт, че тимът е водил договаряния с няколко претендента, само че в последна сметка за последните три седмици най-хубавият вид е бил точно Бенитес.

We can confirm Rafael Benitez has been appointed as our new manager.
— Everton (@Everton)
„ Щастлив съм да се причисля към Евертън. Впечатлен съм от показаната упоритост от шефовете и желанието им да донесат триумф на историческия клуб. Вярвам, че той ще отиде на мястото, където би трябвало. Нямам самообладание да помогна”, сподели Бенитес.

Откак напусна Ливърпул през 2010-а година, Бенитес води тимовете на Интер, Челси, Наполи, Реал Мадрид, Нюкасъл, а за последно китайския Далиан.

„ Рафа ни впечатли доста с неговите знания и опит, както и пристрастеността му към играта, която сподели по време на преговорите”, сподели босът на „ карамелите” Рафаел Бенитес.

Дънкан Фъргюсън и Алан Кели ще бъдат част от щаба на Бенитес, като бъдещите имена ще бъдат оповестени в околните дни. Бенитес ще стартира работата си с новия си клуб на 5-и юли, когато започва предсезонната си подготовка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР