Английските медии продължават да раздухват до невиждани пропорции расисткия скандал

...
Английските медии продължават да раздухват до невиждани пропорции расисткия скандал
Коментари Харесай

От Англия: Ние сме кръстоносци срещу расизма, УЕФА не ни пази

Английските медии не престават да раздухват до невиждани пропорции расисткия скандал на мача сред локалния народен отбор и България в понеделник вечерта в София. Срещата на два пъти беше прекъсвана поради расистки прояви на шепа почитатели от трибуните и в последна сметка "трикольорите " ще отнесат тежка глоба за тях.

На Острова обаче се изкараха "кръстоносци в борбата с расизма ", а от там идват и все по-големи вопли против УЕФА, която съгласно най-тиражното издание на Албиона - таблоида "Сън " - не пазела задоволително борците за истина на зеления терен.

"Англия е благословена с група от млади играчи, които кръстоносци, решени на всичко, с цел да надделеят в битката против расизма в международен мащаб. А в лицето на селекционера Гарет Саутгейт ние имаме интелигентен, ослепителен и водещ дипломат на тази неравна борба, който засрамва с дейностите си доста политици по света ", написа "Сън " и продължава с хвалебствията.

"В София в понеделник вечерта всички тези хора направиха родината си горда, когато не отстъпиха от позицията си и на два пъти прекратиха мача с България, карайки група от жалки неонацисти да изоставен стадиона посрамени ", написа таблоидът и след това желае по-голяма отбрана на звездите си, които съгласно него стават доста постоянно жертва на сходни дейности в Европа.

Изданието твърди, че "английските кръстоносци " водят тази борба с расизма още от 2002 година, след като непрекъснато са обект на нападки в Европа. "Сън " изброява 10 случая на расизъм против локалния народен тим, като последният от тях е в София, като отбелязва, че в 9 от тях са забъркани балкански страни, най-често България, Сърбия и като цяло страни от Бивша Югославия.

Изданието отбелязва, че за деветте случая с наказване за расизъм, ориентиран към британски футболисти на интернационално равнище, санкциите са "смешните 350 хиляди паунда " и твърди, че борбата на УЕФА за премахване на този проблем "явно не дава резултат " и пледира за по-жестоки санкции за расизъм, като се стартира от България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР