Английската Висша лига е устремена към подновяване на първенството на

...
Английската Висша лига е устремена към подновяване на първенството на
Коментари Харесай

Telegraph: Висшата лига цели подновяване през юни

Английската Висша лига е устремена към възобновяване на шампионата на 1 юни и ще се опита да приключи акцията в границите на шест седмици преди старта на новата през август 2020-21, оповестиха от The Telegraph.

Според информацията това е най-хубавият вероятен вид, който цели минимализирането на огромните финансови вреди, които клубовете понасят, продължавайки да заплащат заплати при спрения поради пандемията от ковид шампионат. На 13 март всички професионални футболни мачове в Англия, в това число Висшата лига, бяха прекратени до 4 април, като след това това бе удължено до 30 април.

Въпреки това отлагането на Европейското състезание с година отвори място в календара за свършек на домашните шампионати, в случай че рецесията бъде овладяна. Договорите на играчите, някои от които завършват през юни, могат да бъдат проблем, макар че от Международната футболна централа (ФИФА) обявиха, че гледат разнообразни разновидности за разпределения.

Според проекта, който се разисква, Премиършип и ФА Къп ще бъдат възобновени пред празни трибуни, прибавиха от The Telegraph. Кампанията през сезон 2020-21 ще стартира следователно с къса пауза на 8 август, твърди информацията, което ще разреши на лигата да извърши своя дял във втория сезон от тригодишните права за лъчение, на стойност 9.2 милиарда паунда. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР