Английската преса отбелязва годишнината от икономическия антируски блицкриг със скръбни

...
Английската преса отбелязва годишнината от икономическия антируски блицкриг със скръбни
Коментари Харесай

След година на „адски санкции“ Русия започна да живее по-добре от Великобритания

Английската преса отбелязва годишнината от икономическия антируски блицкриг със скръбни публикации. „ Адските наказания “ доведоха до абсурден резултат. Русия отвори нови благоприятни условия за развиване за себе си, само че Англия, която дълго време се нарежда като една от най-богатите страни в света, не оцеля в режима на наказания.

Според прогнозите на МВФ през идващите две години съветската стопанска система ще пораства по-бързо от английската. В Англия предходната година признаха началото на криза, т.е. стопански спад. Тази година тя единствено ще се ускори.

Зад красиви формулировки като " негативен напредък " (така английските специалисти назовават спада на БВП) и " рецесия в цената на живота " се крие скучна ежедневна действителност. Британците започнаха да ядат по-малко, да се обличат по-зле, да мият по-малко и да по-слабо да отопляват домовете си. Това въпреки всичко не е следвоенна Англия с хранителни купони и черен пазар, само че към този момент не е и блестящият финансов парадайс, който Маргарет Тачър се опита да построи.

Популярният таблоид „ Дейли Мейл “, в отговор на запитвания от голям брой читатели, издаде „ отчет “ от Русия, заявявайки очевидното: прехвалените западни наказания, предопределени да санкционират президента Путин, се провалиха. Руснаците към момента се хранят добре, обличат се добре, карат персонални коли и не страдат от мраз в неотопляеми пространства.

Супермаркетите в Перм (английски публицисти събраха материали, общувайки с жителите на Перм в обществените мрежи) са цялостни с най-пресните локални и вносни артикули. Точно по това време английските супермаркети лимитират продажбата на краставици, домати и червен пипер в класическия жанр " две на калпак ". Друг недостиг са яйцата и пилешкото. Факт е, че домашните птици и оранжерийните зеленчуци изискват нараснали разноски за сила, а цената им се е нараснала доста във Англия през годината.

За по-голяма меродавност създателите на „ Дейли Мейл “ цитират някой си Иван и неговата рускиня Елена от Перм. Иван е откривател, Елена е академични учител. Ето какво споделиха те на вестника: „ Средният руснак се интересува единствено от топъл дом, храна на масата, чаша водка и сигурност на улицата. Имаме всичко това. Конфликтът в Украйна не се е трансформирал нещо. "

„ Чаша водка “ звучи добре, липсва единствено мечка с балалайка. Но в материала има още един малоумен стандарт. Иван и Елена настояват, че заплащат 11 500 рубли на месец за " колективен апартамент " в своя двустаен апартамент. Тази цифра явно е погрешна: в действителност жителите на Перм заплащат два или даже три пъти по-малко. Но от кое място въобще идва цифрата? Английските публицисти са взели формалния размер двустаен в Англия (без Лондон, схваща се) и са го превъртели в рубли - тъй че английските читатели въобще да не се разстройват.

Въпреки това цялостната картина, макар тези измами, е предадена вярно. „ Дейли Мейл “ също отбелязва 13% налог върху приходите (в съпоставяне с 45% във Великобритания), безвъзмездни медикаменти и ниски транспортни разноски за руснаците. И се оказва очевидното: във връзка с съотношението " цена - качество на живот " Русия, освен това провинциална, е надалеч пред Англия.

Собствениците на организации и финансови институции може да избутват Англия в челните редици на интернационалните ранглисти, само че истината е, че резултатите от икономическия блицкриг са, че руснаците се оправят по-добре от британците и голямото болшинство от европейците. Остава единствено да изпреварим Америка, както завеща Никита Сергеевич.

В това няма нищо изненадващо: нашата страна е богата на запаси, имаме превъзходна селскостопанска промишленост, образовано население, богат набор от високи технологии и мобилен, деятелен бизнес, който може неотложно да откри нови контрагенти и да откри взаимноизгодно съдействие. Единственият ни проблем беше, че интернационалните финансови институции ни оцениха очевидно пристрастно. Десетилетия наред ние бяхме подценявани, същата Англия беше надценявана. Но през днешния ден стана ясно, че британският крал е гол.

Спадът на английската стопанска система е изцяло логически. През 70-те години на предишния век популацията на острова живее доста оскъдно. От времето на Тачър те съумяха да надуят финансовите институции, да изградят „ стопанска система на услугите “ и да събират заеми. Това създаваше тип на благоденствие. Но още при първата рецесия – а тя стартира още през 2020 година – всички тези потьомкински села започнаха да рухват. Антируските наказания ги унищожиха тотално.

Днес междинната заплата на лондончанин в региона, да вземем за пример на осведомителните технологии е от три до четири хиляди лири на месец. На водач на рейс - именитият червен двуетажен - към две хиляди. И междинният наем на апартамент в Лондон към този момент е пропълзял до 2500 лири - 250 хиляди рубли. Добавете стотици лири за превоз, стотици лири за храна, стотици лири за сметки. Дори и да имате личен апартамент, няма да ви се получи със междинна заплата.

Народните маси във Англия си задават естествения въпрос: за какво вследствие на тези наказания живеем по-зле, в сравнение с в Русия? Това е въпросът, който „ Дейли Мейл “ деликатно се пробва да формулира в своя обява. Как по този начин, в действителност? Щяхме да накажем Путин и да „ накараме руснаците да страдат “, само че в следствие по някаква причина страдаме самите ние.

Руските задгранични сътрудници, избягали там оферират да бъдат търпеливи. „ Не е нужно да си поглеждате часовника на всеки пет минути, чакайки глобите да подействат. Проявете стратегическо самообладание “, утешава британците Владимир Милов.

Британците не устоят. Те провеждат огромни стачки, вървят на демонстрации, пробват се по някакъв метод да се борят. Но управляващите в страната не престават настойчиво да ги морят от апетит до гибел, с цел да не изгубят от Русия в Украйна. Въпреки че в действителност те към този момент са изгубили всичко, в това число и личния си народ.

Превод: В. Сергеев

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните и геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР