Англичанинът Кайрън Уилсън се класира за полуфиналите на Световното първенство

...
Англичанинът Кайрън Уилсън се класира за полуфиналите на Световното първенство
Коментари Харесай

Кайрън Уилсън се класира на първия си финал на Световно първенство

Англичанинът Кайрън Уилсън се класира за полуфиналите на Световното състезание по снукър за първи път в кариерата си, откакто победи първенеца от Мастърс Марк Алън с 13-6 в мач от горната половина на схемата.

Алън победи точно Уилсън на финала на Мастърс тази година, само че в Крусибъл 26-годишният англичанин си върна за тази загуба повече от безапелационно, като на процедура реши всичко във втората сесия, която завоюва със 7-1. Днес Уилсън нямаше проблем да завоюва два от първите три фрейма на последната сесия и по този метод да си обезпечи място на полуфиналите. Там той ще срещне Джон Хигинс или Джъд Тръмп, който се отдръпнаха при тъждество преди последната сесия - 8-8.

В долната половина на схемата за полуфиналите към този момент се класира Бари Хоукинс, който разруши Дин Дзюнхуей с 13-5. Ястреба, който през 2013-та година загуби на финала от Рони О`Съливан, показва нормалния си стабилен снукър, до момента в който играта на Дин бе изпълнена с неточности. Англичанинът осъществя осем брейка от 50 и повече точки и два сенчъри брейка, с цел да стигне до безапелационен триумф и да се трансформира в играча с най-вече победи в Крусибъл в последните шест години. За място на финала Хоукинс ще спори с Марк Уилямс или Али Картър. " Наказах всяка една негова неточност и по този метод го държах напрегнат от самото начало. Вчерашната сесия, която взех с 6-2, бе от голямо значение, и се веселя, че през днешния ден съумях да пресека финалната линия ", разяснява Хоукинс след триумфа.

За място на финала Хоукинс ще спори с Марк Уилямс или Алистър Картър, където резултатът е 8-6 за Уилямс досега. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР