Англичанинът Алистър Кроули (1875-1947) е най-известен днес като основател на

...
Англичанинът Алистър Кроули (1875-1947) е най-известен днес като основател на
Коментари Харесай

Създателят на съвременния сатанизъм се оказа агент на английското разузнаване

Англичанинът Алистър Кроули (1875-1947) е най-известен през днешния ден като създател на актуалния сатанизъм и окултизъм. Широко известни са думите му: “Намерих спасението си в Луцифер и неговите ангели “.

Създателят на “Църквата на сатаната ” в Съединени американски щати Антон Шандор Лавей е парещ апологет на Кроули. Няма международна окултистка или Сатанистка организация, която да не го счита за някакъв тип оракул. 

Кроули беше прочут още като

  “Великият звяр ” и самичък наричаше себе си по този начин. Той е бил обект на няколко биографии, които го разказват като прям сатанист, основател на актуалното схващане за черната магия, неразбираем талант, подлудял наркоман, следовник на маркиз дьо Сад или просто като манипулативен самозванец. 

Никога не съм ненавиждал същинския Бог, а единствено богът на хората, които ненавиждам ” е фраза от автобиографията на Алистър Кроули (или житието му) – “Признанията на Алистър Кроули ”. “Аз не мразех Бог или Христос, а единствено Бог или Христос на хората, които мразех. ” 



Неговата философия не възприема света единствено като две измерения – добро-зло, черно-бяло, Бог-Сатана,

 Изповядвал е по този начин наречената Херметическа Кабала – мистицизъм, смесен с Алхимия, Египетска митология и полово магьосничество.

Алистър Кроули декларира: „ Не се задоволявах да имам вяра в персонален Дявол и да му послужвам в елементарния смисъл на думата. Исках персонално да се добера до него и да му стана шеф на щаба. “ През април 1904 година, до момента в който е в Египет, Кроули реализира тази цел. Той твърди, че създание, което наричало себе си Айвас, дух,  разпознат от Кроули като „ Дяволът “ му продиктувал цяла книга. Този текст е в основата на “евангелието на Телема ”, чието обръщение е „ Прави, каквото искаш, това е Законът “. Същото обръщение е основно и в “Сатанистката библия ” на Антон Шандор Лавей.

Кроули оказва необятно въздействие върху английската попкултура. Той е включен в колажа от силуети върху обложката на албума „ Sgt. Pepper`s Lonely Hearts Club Band “ (1967) на „ Бийтълс “, а девизът му „ Прави каквото искаш “ е изписан върху корицата на албума „ Led Zeppelin III “.  Дейвид Боуи загатва Кроули в песента си „ Quicksand “ (1971). 

Алистър Кроули е самобитен кумир за Джими Пейдж, известния китарист на Led Zeppelin, който купува имението му, Boleskine House в Шотландия и има голяма сбирка от сувенири на сатаниста. Ozzy Osbournе (Black Sabbath) също е почитател на сатаниста и му посвети цяла ария, наречена " Mr. Crowley ".

Едва ли обаче някой се е досещал, че Алистър Кроули в действителност в бил сътрудник на английското разузнаване.

Използвайки документи, събрани от английски, американски, френски и италиански архиви, книгата на Ричард Б. Спенс “Таен сътрудник 666 ” разкрива, че Кроули е изиграл съществена роля в потопяването на кораба Лузитания в 1915 год. (станало една от аргументите за влизане на Съединени американски щати в първата международна война), заговора за събаряне на държавното управление на Испания, осуетяването на ирландски и индийски националистически конспирации, полета на Рудолф Хес през 1941. 

Авторът на книгата твърди, че сътрудник Кроули е търпял години на обществено злословене, частично с цел да прикрие ролята си на скришен сътрудник.

В своите “Изповеди ” от 1929 год. самият Кроули прави неразбираеми препратки към своята разследваща работа, по-специално задачата му през 1914-1919 година в Съединени американски щати.  Там той твърди, че обществената му роля на антибритански пропагандист е маскирала тайната работа в името на английския монарх. 

Някак напълно разумно наподобява, че Алистър Кроули, именуван от своите съвременници “Най-злият човек на света ” е работил за английските служби..

Както виждаме и през днешния ден, най-голямото зло събира най-големите злодеи, с цел да правят най-зловещи неща в името на някакви античовешки хрумвания. 

Сатанистките корени на цялата английска империя, с всичките и служби и ложи, на цялата и история, съвремие и проекти за бъдещето рано или късно ще бъдат разкрити и осъзнати от милиони хора. 

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР