Ангелкова по време на проверката в Слънчев бряг За поредно

...
Ангелкова по време на проверката в Слънчев бряг За поредно
Коментари Харесай

Симеонов пак иска събаряне на незаконни обекти на Слънчев бряг


Ангелкова по време на инспекцията в Слънчев бряг

За следващо лято вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на туризма Николина Ангелкова се разминаха за положението на плажа на Слънчев бряг. Той откри нарушавания – звук над нормите и противозаконни заведения на плажа. За нея всичко е спазено и няма нарушавания.

Двамата бяха съвсем едновременно на инспекции в курорта. Симеонов дни преди убийството на предприемача Коста Николов, а Ангелкова – дни след случая.

Убийството няма да постави отрицателен отпечатък върху усещанията на туристите, тъй като става въпрос за битова драма, а такива убийства се случват на всички места, сподели Симеонов на конференция в Бургас, откакто набелязаха с регионалното управление ограниченията за летния сезон.

Незаконни заведения на плажа

Вицепремиерът разгласи към десетина обекта в южната част на плажа в Слънчев бряг за противозаконни. Обеща, че ще бъдат отстранени. Поименно уточни заведенията " Кубанита, Какао бийч, Бедрум, Талант ". Нарече ги молове, тъй като били големи. Обяви, че са сторени без никакви строителни бумаги, по решение на Манджо, Брендо и така нататък Общо 11 – 12 обекта, сподели Симеонов.

" Само в една от тези нощни заведения влизат 4000 души. Никой не им е правил инспекция, с цел да ревизира самата структура. За да бъдат издигнати тези заведения, са нарушени куп закони. Знаете ли какво става, в случай че някоя греда се срути? Ето по тази причина съм се фиксирал върху тях ", сподели още вицепремиерът. Той уточни, че се стигнало до такава степен да бъде заграден общински път, където се събирали такси за паркинг.

Вицепремиерът заяви още, че е подал сигнал за противозаконните обекти на плажа до отрасловия министър на районното развиване Николай Нанков преди десетина дни. " Ако видите министър Нанков, питайте го по кое време ще бъдат съборени ", посъветва Симеонов публицистите. Той съобщи, че чака отрасловото министерство да приложи закона. Към момента няма формален коментар от районното министерство.

Вицепремиерът отхвърли да разяснява дали " противозаконните " по думите му заведения попадат в утвърдената от Министерството на туризма скица на преместваемите обекти.

За разлика от него отрасловият министър на туризма Николина Ангелкова не видя проблеми при инспекцията на централния плаж на Слънчев бряг. Тя похвали концесионера, че всичко е спазено и даже е обезпечил достъп до плажа на хората с увреждания. Концесионер на плажа е компания, обвързвана с братята Маргини, по думите на Валери Симеонов.

Шумът

За следващо лято шумът е над нормите, откри среднощната инспекция на Валери Симеонов. По този мотив отрасловият министър Ангелкова сподели, че няма по какъв начин след 23 часа да се постанова вечерен час, а съдружният му сътрудник и вицепремиер Красимир Каракачанов разгласи, че няма по какъв начин да се вкара комендантски час.

" Не ме карайте да разясня изявления на неподготвени хора! Или на такива, които са разбирачи по всичко ", сподели Симеонов.

" Няма по какъв начин след 23 часа да се постанова вечерен час. Това време от дълго време е минало. Трябва да се съобразим с типа на курортите и техните туристи, които са се насочили към съответното място точно, избирайки го, съгласно своите желания. Не можем да превърнем цялото Черноморие в санаториум ", сподели Ангелкова.

" Какво значи рестрикции в Слънчев бряг? Да въведем комендантски час?! Това няма по какъв начин да стане. В края на краищата, това е курорт. В казармата, елате, ще видите, че има ред, дисциплинираност, вечерен час и по този начин нататък. Но това не е казарма ", сподели пък Каракачанов.

Сигурността

Валери Симеонов означи, че за поредна година България остава остров на стабилността, спокойствието и сигурността и предлага безвреден туризъм.

" Липсата на риск от терористични офанзиви в България пренасочва доста сериозен туристически поток в страната. Знаете, че ситуацията е по-различно в Северна Африка, Турция и затова там са спрени круизните кораби ", сподели Симеонов.

Той означи, че е значимо да се покачва качеството на туристическия артикул. " Туристите не би трябвало да си потеглят недоволни от качеството на храната, на морската вода и така нататък Има няколко законопроекта, които ще разрешат на институциите да си правят работата по-лесно. Това са закона за шума, за апартхотелите, за преместваемите обекти ", добави вицепремиерът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР