Ангела Меркел се оттегли като канцлер на Германия. „Смятам да

...
Ангела Меркел се оттегли като канцлер на Германия. „Смятам да
Коментари Харесай

Курц в САЩ, Меркел с книжка в леглото, а нашият се замонашва

Ангела Меркел се отдръпна като канцлер на Германия. „ Смятам да направя пауза и да помисля какво в действителност ме интересува. Ще се опитам да почета, след това иска ми се затворят очите, тъй като съм изтощена. Ще поспя, след което ще забележим " - по този начин тя разказа проекта за първите дни след раздялата с поста и изобщо с политиката.

Бойко Борисов влезе в манастир и се подстрига за духовник, откакто се сбогува с политиката и властта. Той бил посрещнат от млади монаси и врял и кипял в манастирските потайности свещеник, на който целунал чинно… ръка. Бившият министър председател не желаел особено внимание, освободил защитата и разплаканите медийни и партийни мисирки и се усамотил в тясна килия на пост и молитва. Нещо като оня Илия от овехтелия шлагер…

Само тираните бленуват за величие, - е споделил още Цицерон.

В упоменатите три истории за излизане от властта едната не е вярна и вие знаете коя. Такъв вид обаче не е напълно неуместен. Както е споделил Виктор Юго: В живота се случват неща, каквито човешкото въображение не може даже да допусне. Перефразирам, само че смисълът е този.

Харалан Александров, вездесъщият антрополог, споделил, че през 2021 година сме „ изгубили мощен водач “ в лицето на Бойко Борисов и сме се „ обзавели с китка от слаби водачи “. Някои се държат като слънчасали без значение от сезона. Дори в плонжовете би трябвало да има детайли на просветеност...

Днес множеството хора са заети с подготовката за изпращането на остарялата и посрещането на новата година. Разбира се това е единствено една календарно приплъзване на дните, седмиците и месеците, само че всеки по един доста персонален метод се пробва да не помни отминали неприятности и да вдъхне самичък на себе си вяра и сила за допустима смяна в добра посока. Така е организиран човек, популярност Богу.

Какво загубихме в лицето на Борисов като министър председател? Отговорът е прочут на всички, без значение от изразните средства, които се употребяват. Прощаваме се с политик, който даде всичко от себе си за одобряване на израза: В другите страни има мафия, а в България мафията си има страна. Това е народен позор, който дълго време ще тежи на всеки българин, където й да се намира.

„ Силният водач “ бил направил доста, което всички ние трябвало да признаем. Бре. Да сглобиш такава тъпота, в действителност са нужни огромни напъни. За 12 години ръководство на ГЕРБ и Борисов страната ни зае всички вероятни последни места в Европа: по качество на живота, опазването на здравето, приходи и пенсии, просветеност, господство на правото, дълготрайност на живота, качество на пътищата, независимост на словото и медиите, вложения, непорочност на въздуха и прочие Но сме първенци по корупция, обири, домашно принуждение, заболеваемост, смъртност, тютюнопушене, трафик на хора и забележете – по произвеждане на тикви през последните 2-3 години… Ликуй, народе! Може да нямаш автомагистрали като другаде, само че пък ги няма и милионите за тях. „ Силният водач “ обаче към момента мълчи по въпроса къде се дянаха парите.

Нека е ясно един път вечно: това, което са построили държавните управления на Борисов е тяхно обвързване, а не заслуга. Всяко друго ръководство щеше да е направи същото, даже доста повече. Фактът, че прилежащи нам страни, които допреди години бяха с по-лоши стопански индикатори, през днешния ден са ни настигнали и в доста връзки задминали.

Затова определението „ мощен водач “ върви само в комбиниране с „ на мафиотско ръководство “!

Борисов и досега не може да проумее, че съществуват естествени закони, като този за промяна на поколенията. С особена мощ това важи в политиката. Защото всяко ново потомство не е обременено със старите усещания за света и властта.

България печели от прощаването с Борисов, тъй като неговото място заемат изразителите на волята и очакванията на протестиращите през 2020 година С него си отива един тъмен, нездравословен модел. Новите управленци може за някой Харалан да са „ китка слаби водачи “, само че най-малко пробват да открият правдивост в страната. Това към този момент е част от триумфа.

Моментът за сбогуване с Capo di tutti capi на остарялата власт явно е печален за едни, само че сгрява сърцата и душите на доста други.

Чуваме риданията, пот и сълзи се смесват – същински лъч в спуснатия от години мрак. Кой знае, замонашване на Борисов може да се окаже вид, с цел да се размине с бай Ставри...

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР