Ангела Меркел се отказа да възглави Консултативния съвет по глобалните

...
Ангела Меркел се отказа да възглави Консултативния съвет по глобалните
Коментари Харесай

Spiegel: Меркел отговори с отказ на предложението на Гутериш да работи в ООН

Ангела Меркел се отхвърли да възглави Консултативния съвет по световните публични богатства в структурата на Организация на обединените нации, оповестява Der Spiegel. По-рано генералният секретар на организацията Антониу Гутериш предложи на някогашния канцлер работа в централата в Ню Йорк. Както утвърждава изданието, Организацията на обединените народи и преди този момент е считала единодушието на Меркел за малко евентуално.

Ангела Меркел отхвърли предлагането на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш да работи в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, оповестява Der Spiegel. Миналата седмица някогашната немска канцлерка се обади на генералния секретар на Организация на обединените нации, благодари му и сподели, че няма да одобри предлагането, оповестиха от офиса на някогашния канцлер.

Гутериш предложения Меркел да ръководи Консултативния съвет за световни публични богатства, който „ може да бъде от изгода за цялото човечество отвън националните граници “. Пример за световно публично богатство е озоновият пласт и, според от определението на термина, интернационалните разпореждания като авиационна сигурност и световна търговия. В Организация на обединените нации единодушието на Меркел да заеме оферти пост беше счетено за малко евентуално, твърди изданието.

Глобалният съвещателен съвет за публични богатства е един от водещите планове на Гутериш, който се разпространява като част от промяната на Организацията на обединените народи. През юли 2021 година Гутериш беше избран отново за втори мандат, който стартира на 1 януари 2022 година

В отчета си предходната година за трансформацията на Организация на обединените нации генералният секретар акцентира: „ Ще помоля Консултативния съвет на високо равнище, управителен от някогашни държавни и държавни ръководители, да дефинира световните публични богатства и други области от общ интерес, в които най-спешно са нужни усъвършенствания в ръководството. " По мнението на Гутериш, пандемията на ковид разкри „ съществени пропуски в интернационалното съдействие “. Бъдещият съвещателен орган има за цел да насърчи обновяването на практиките и правилата на деяние на световно равнище.

Миналата година Меркел (ХДС) напусна политиката след 16 години работа като началник на немското държавно управление. Неин правоприемник е социалдемократът Олаф Шолц, написа Der Spiegel.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР