Ангел Димитров се класира за финала на Световното първенство за

...
Ангел Димитров се класира за финала на Световното първенство за
Коментари Харесай

Чудесно: Българин ще спори за титлата на Световното по бокс за юноши

Ангел Димитров се класира за финала на Световното състезание за юноши и девойки по бокс, което се организира в Ереван (Армения).

16-годишният ни гений победи Хусан Кохкоров от Узбекистан с 3:2 съдийски гласа (29-28, 28-29, 27-30, 29-28, 29-28), откакто съумя чудесно да се приспособи към обърнатия гард на противника си.

Бронзовият медалист от Европейското състезание в Плоещ (Румъния) направи голяма крачка напред в развиването си и под наставленията на олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева си уреди среща за купата в арменската столица.

За златния орден в неделя Ангел ще се изправи против представителя на домакините Тигран Овсепян. Дотук България има едно бронзово отличие, извоювано от Янко Илиев по-рано денем.

В категория до 52 кг националът ни, който също е трети и от Европейското състезание в Плоещ (Румъния), отстъпи на полуфиналите в доста равностойна среща пред различен представител на домакините - Арен Харатян.

Янко стартира решително срещата и опита да респектира противника си още първоначално. Арменецът обаче бе бурно подкрепян от трибуните и съумя да изравни играта. Националът ни продължи да е доста деен, само че след втори равносилен рунд изостана в картите на съдиите. Той опита да обърне нещата и даде всичко от себе си в третата част, само че съдиите показаха Харатян за победител с 5:0 гласа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР