Андрю Мортън е признат за най-известния кралски биограф в света.

...
Андрю Мортън е признат за най-известния кралски биограф в света.
Коментари Харесай

Ексклузивно с кралския биограф: Сестрата на Елизабет Втора щеше да бъде лоша кралица

Андрю Мортън е приет за най-известния кралски биограф в света. От биографията, " Даяна - нейната същинска история " до последната му книга " Елизабет и Маргарет - персоналния свят на двете сестри от Уиндзор ", написаното от него се чете от милиони по целия свят. Последните тъжни събития в кралския двор на най-известната модерна монархия породиха доста въпроси с какво ще бъде запомнена кралица Елизабет II - най-дълго управлявалият английски монарх в историята.

" Аз мисля, че тя ни припомня какво е възприятие за работа, за дълг и за думите - не е значимо какво твоята страна може да направи за теб, а какво ти можеш да направиш за нея, което ни припомня за Джон Кенеди. Когато тя си отиде, това ще има голямо отражение върху позицията на Англия в света. Тя ще загуби доста от това и ще сложи въпроса за бъдещето на монархията, която ще оцелее, само че в доста друга орбита ", споделя биографът.

Според него приносът на Кралицата към живота на нацията е основополагащ.

" Няма доста такива живи хора, които да я превъзхождат в това. Тя е част от целия живот на доста от нас и както, когато Даяна умря и ние видяхме тази вълна от страдалчество, аз считам, че когато това се случи и с кралицата, това ще има голямо отражение върху английското въздействие върху света, бъдещето на монархията, природата на английската просвета и политика. "

В края сме на втората,,елизабетинска ера " в историята на Кралството се поражда въпросът - в случай че при Елизабет I страната развива своята мощност и се поставят основите на международна империя, ще бъде ли краят на ръководството на Елизабет II завършек на империята?

" Със сигурност ще провокира голям спор във всички страни на Общността, с цел да се реши дали принц Чарлз ще бъде държавен глава на Общността, или ще остане някакъв знак, който да я съставлява. Канада ще търси своя път на открито или своята еднаквост на връзката с короната " - дава отговор Андрю Мортън.

Загубата на принц Филип, който Елизабет II наричаше своя опора в живота, породи полемики за това ще се отегли ли от публичния живот кралицата, която носи короната към този момент 70 години.

" Ако ме питате дали ще абдикира в интерес на принц Чарлз - не. Тя го съобщи пределно ясно. А дали принц Чарлз - най-дълго служилият като престолонаследник принц на Уелс в историята, ще отстъпи правото си на своя наследник, не ми се има вяра. Имам поради, представяте ли си, бедният човек - да стоиш в очакване като принц на Уелс година след година… "

Интервюто на Меган Маркъл и принц Хари с Опра Уинфри скандализира света с обвиняванията в расизъм, отправени към кралското семейство. Ето какво значат тези обвинявания съгласно индивида, написал най-четените биографии за кралското семейство.

" Преди години, доста, доста години, преди книгата ми за Даяна, имах огромно проучване за монархията за " Сънди Таймс " и един от анализите посочваше, че кралското семейство има голяма стойност в представянето на муктикултурното и мултиетническото лице на Англия от това време като начало, та до сватбата на Меган и Хари - представителка на разнообразни раси, разведена актриса и аз считам, че е покруса за институцията да бъде упреквана в расизъм. "

Все още се спори дали Меган Маркъл се пробва да копира триумфа и да реализира въздействието, което принцеса Даяна имаше върху света. На 1 юли в Лондон ще бъде открита скулптура на принцеса Даяна и се чака събитието да покаже за следващ път, какъв брой недостижима е тя в облика, който оставя за историята.

Последната книга на Андрю Мортън е отдадена на сестрите Елизабет и Маргарет и техния персонален свят на принцеси.

" Това в действителност е интригата за доста хора - какво би се случило, в случай че Маргарет беше станала кралица. Това не е било невероятно. Да си спомним двамата монарси преди този момент - Джордж V и Джордж VI, които са били втори в линията за заместничество на трона. Еднo от огромните негодувания на принцеса Маргарет е било, че тя не е имала нужното обучение и достъп до държавни документи, каквито сестра й е имала. Елизабет била щерка на татко си - както той става крал с принуда, по този начин и тя става кралица с принуда. Какво би се случило, в случай че Маргарет беше станала кралица. Щеше да бъде още по всемирски монарх. Знаете пристрастеността й към балета, към театъра и танците. Вероятно монархията щеше да бъде по-весела и щеше да изгори в това, тъй като тя гореше до своя край. Но мисля, че щеше да бъде неприятна кралица, в случай че една заран се беше събудила такава. Спомням си по какъв начин Едуард VIII един път споделя след едно дълго разтягане: " Да бъдеш крал е пъклен скучна работа ".

Вижте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР