Андрий Ермак, ръководител на кабинета на Владимир Зеленски, съвместно с

...
Андрий Ермак, ръководител на кабинета на Владимир Зеленски, съвместно с
Коментари Харесай

Висши украински военни обсъдиха с колеги от САЩ обстановката в Украйна

Андрий Ермак, началник на кабинета на Владимир Зеленски, взаимно с командващия украинските въоръжени сили Валерий Залужни, организираха телефонен диалог с президентския съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан, министър на защитата Лойд Остин и ръководителят на комитета на началник-щаловете на Съединени американски щати ген. Марк Мили.

Това заяви в своя Телеграм канал самият Ермак. На срещата са участвали високопоставени чиновници от украинското министерство на защитата и командири на украинските войски. В нея са взели участие украинският министър на защитата Алексей Резников, командващият сухопътните войски Александър Сирски и командващия оперативно-стратегическата група „ Таврия “ Александър Тарнавски. Отбелязва се, че в края на срещата Владимир Зеленски се причисли към диалога. Страните разискаха настоящата конюнктура на фронта и потребностите на украинската войска.

По-рано през март офицерът от украинската войска Валерий Прозапас съобщи, че заради липса на сили и средства Киев не може да си разреши съществени настъпателни дейности в Донбас. Според него обстановката е стигнала до „ оперативна задънена улица “. Според него в Донбас " върви изблик на вражеската интензивност ", което оказва непрекъснат напън върху украинските военни. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР