Андрей Рубльов за поредна година в АТР Тура демонстрира сериозно

...
Андрей Рубльов за поредна година в АТР Тура демонстрира сериозно
Коментари Харесай

Рубльов след загубата: Рууд беше твърде добър; Благодарен съм за седмицата, която имах

Андрей Рубльов за поредна година в АТР Тура показва съществено неизменност в изявите си, което го изведе до купите в Марсилия, Дубай, Белград и Хихон, с цел да си резервира място на Финалния Мастърс, който събира осемте най-хубави състезатели за сезона. Руснакът взе участие за трето следващо издание на шампионата, само че откакто при предходните си две такива отпадна в групите, то при тазгодишното жребият го събра в един поток с някогашните първенци Новак Джокович, Даниил Медведев и Стефанос Циципас и още преди старта на конкуренцията московчанинът се пошегува, че няма никаква концепция какво прави в сходна група.

С представянето си международният номер 7 обаче потвърди, че без значение отрицателния връх в съперничествата си с гореспоменатите играчи, то той е кадърен да им бъде равносилен във всяко едно отношение и се поздрави с победи над гърка и по-високиранкирания си съотечественик, с цел да дебютира във етапа на полуфиналите в Торино. Там късно нощес Рубльов трябваше да срещне Каспър Рууд, който назад на всички упования се трансформира в сензацията на шампионата и завоюва Зелената група, а след това пречупи съпротивата и на московчанина след единствено 69 минути на корта. С това беше комплициран завършек на сезона за руснака, който обаче директно след конфликта по време на конференцията си не пропусна да означи позитивните неща от присъединяване си на АТР финалите:

" Разбира се, че има голям брой позитиви, които би трябвало да бъдат извлечени. Благодарен съм за седмицата, бях тук, доближих полуфинал, ние въпреки всичко сме осемте най-хубави играчи. Всички тенисисти мечтаят да играят тук и аз бях част от това. Останалите състезатели в Тура, те не са тук, тъй че явно е по-добре да сте част от АТР финалите и да губите всеки мач, в сравнение с въобще да не участвате. Играх за първи път полуфинал в шампионата, благополучен съм.

Надявам се, че ще мога да си взема добър урок от този мач. Сега имам задоволително време да се усъвършенствам, тъй че ще забележим по какъв начин ще бъда в Австралия. Вълнувам се доста за идващия сезон. Мотивиран съм, изключително в този момент, завършвайки тази седмица по подобен метод, завоювах мачове, които преди нямаше да мога.

Започнах дуела относително добре и тогава, не знам, Каспър просото беше прекомерно добър. Той играеше доста добре, солидно. От единствено начало той поддържаше доста високо ниво в представянето си, това е. Когато изгубих гейма си, започнах да прибързвам леко. Опитвах да играя нападателно и да го прилепям, само че за сметка на това грешах от ден на ден и повече. Трудно е да направиш нещо и да се противопоставиш, когато той има близо 80 % от серивисите му на първо подаване са със скорост 215км/ч.

В края на срещата, когато всичко вероятно към този момент беше предрешено, аз се успокоих и продължих да играя нападателно, само че без да избързвам в дейностите си, при което играта ми се усъвършенства. Беше прекомерно късно обаче и той беше все подобен добър, нямам какво да кажа повече. " - приключи Андрей Рубльов в коментара си за страхотната си седмица на Nitto ATP Finals, при която доближи дебютния си полуфинал в конкуренцията.

Източник: ATP

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР