Андрей Рубльов се завърна отново към най-добрия си тенис през

...
Андрей Рубльов се завърна отново към най-добрия си тенис през
Коментари Харесай

Медведев е отмъстен: Рубльов преодоля свой кошмарен съперник и е финалист в Хале!

Андрей Рубльов се завърна още веднъж към най-хубавия си тенис през актуалната седмица на шампионата в Хале, където е някогашен подгласник, като си обезпечи опция в утрешния ден да спори за купата в конкуренцията. Руснакът избра да сложи началото на тревния си сезон точно в немския град и въпреки да изпита съмнения в първите си няколко мача, то през днешния ден беше безукорен против осмия подложен Роберто Баутиста Агут, от който до момента имаше пет провали в девет дуела, и отмъсти за своя добър другар Даниил Медведев, подчинявайки в поредни сетове някогашния полуфиналист от Уимбълдън - 6:3 6:4. По този метод международния номер 7 си подпечата място във финалния конфликт в Хале, където ще срещне дебютанта на такава фаза в АТР 500 шампионат Александър Бублик, който ще опита да надиграе по пътя към седмата си купа в тази категория.

Първият гейм даде цели три точки за пробив пред първенеца от Монте Карло, само че коравият испанец непроменяемо пласираше неспасяеми сервиси и измъкна подаването си. Игрово преимущество обаче продължаваше да е напълно на страната на Рубльов и той още веднъж се снабди с брейкболо в идващия сервис гейм на противника си, а този път Баутиста Агут капитулира след забит бекхенд в центъра на мрежата. Руснакът даже можеше да удвои преднината си, само че не оползотвори задатък от 0:40 и последваха присъщите за него гневни реакции към неговия щаб. Все отново това не попречи на третия подложен да задържи преднината си до самия край и скоро той разполагаше с преднина в обособените сетове.

С настъпването на втората част международният номер 23 най-сетне откри остротата в ретурите си и предугади дейностите на по-високоранкирания тенисист, с цел да отмъкне подаването му, откъсвайки се напред в резултата. Бившият полуфиналист от Уимбълдън обаче не съумя да задържи нивото си на личен сервис на нужното равнище и скоропостижно позволи преднината му да бъде заличена, само че това даже го стимулира да работи още по-усилено на посрещане и той още веднъж разполагаше със своите шансове да поведе в резултата.

Изправен до стената, руснакът поредно на два пъти трябваше да премине сериозен тест на начален удар, като избави общо три брейкбола и закупи сериозен подтик в представянето си, който употребява в решителния десети гейм, когато наложи доминация от вездесъщия си форхенд и пречупи отбраната на Баутиста Агут, с цел да постави точка на разногласието.

SF King
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР