Андрей Рубльов се поздрави с осми пореден успех през днешния

...
Андрей Рубльов се поздрави с осми пореден успех през днешния
Коментари Харесай

Пореден обрат: Рубльов пречупи Хуркач в решителен тайбрек и е финалист в Дубай!

Андрей Рубльов се поздрави с осми следващ триумф през днешния ден, с цел да откри място в заключителния стадий на АТП 500 шампионата в Дубай. Руснакът удължи победната си серия преди броени минути, откакто завоюва един повече от оспорван мач с Хуберт Хуркач, приключил близо два часа и половина след началото при резултат 3:6 7:5 7:6(5) в интерес на първенеца от Марсилия.

Сблъсъкът не започва по стремежи метод за международния №7, който бе бледа сянка на себе си в дебютните минути и позволи няколко грешки, съпроводени от двойна неточност, с цел да инкасира пробив още в откриващото си подаване. С придвижване на времето Рубльов съумя да откри ритъма си на игра, само че полякът беше хладнокръвен от сервис линията и до рибрейк по този начин и не се стигна, а по-нискоранкираният състезател откри сметката си в сетовете.

78% first serves in
10 aces
1st set secured on FIRE in Dubai
— Tennis TV (@TennisTV)
В началото на втората част руснакът сподели, че си е взел поука от събитията в предходния сет и бе извънредно безапелационен при своите подавания. Ударите на втория подложен прелитаха с голяма скорост над мрежата, само че 11-ият в света нито за миг не се поколеба и успяваше да удържи на натиска от страна на своя съперник, което резервира равенството до 5:5.

Отличен досега на сервис, Хуркач имаше зад тила си общо 18 аса преди началото на пагубния за него дванадесети гейм. Там той не съумя да направи последната крачка към тайбрека, допускайки да бъде продънен за 5:7, а с това дуелът навлезе в решаваща трета част.

Там международният №7 още веднъж започва на високи обороти и още в началните минути се снабди с четири брейкбола, които обаче бяха отразени от Хуркач след извънредно смела игра от негова страна. Проблемите за Рубльов обаче не бяха останали в предишното и напълно скоро той още веднъж беше подложен напрегнат на личен сервис, единствено че този път той избави сервиса си и резервира паритета в резултата за 2:2.

Последваха спокойни минути на централния корт в Дубай, преди частта да навлезе в своите решаващи минути. Руснакът беше този, който изглеждаше по-уверен във опциите си и нанасяше мощни форхенди от всяка една точка на полето си, само че неговият конкурент също показваше високо равнище и се стигна до законосъобразен дълъг 13-ти гейм.

В него продължителните замени от дъното на корта още веднъж доминираха, като Хуркач залагаше най-вече на по-защитна игра, до момента в който неговият противник атакуваше във всяка една опция. Агресивният жанр на игра от страна на Рубльов се оказа и ключа към триумфа за руснака, който съумя да се пребори с поляка и справедливо ще спори за купата в Дубай през утрешния ден.

TO THE FINAL! reaches the 2022 final, defeating Hurkacz 3-6 7-5 7-6 in a brilliant encounter
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР