Андрей Рубльов имаше известни трудности в откриващия си мач за

...
Андрей Рубльов имаше известни трудности в откриващия си мач за
Коментари Харесай

В руски сблъсък: Рубльов сломи олимпийския вицешампион и мечтае за нов финал в Княжеството

Андрей Рубльов имаше известни компликации в откриващия си мач за сезона на клей, откакто трябваше да навакса сет пасив против Жауме Мунар, само че се оправи със задачата и потегли сполучливо на Мастърса в Монте Карло, където е някогашен финалист. Още във втория си мач в Княжеството пък руснакът трябваше да премери сили със своя добър другар и сътрудник в надпреварата на двойки Карен Хачанов, който се намира в напредък от началото на 2023-та година, като това очевидно не трогна международния номер 6 и той надви над сънародника си след час и 29 минути на корта - 7:6(4) 6:2. По този метод московчанинът, който изравнява салдото на успехите сред себе си и полуфиналиста от Аустрелиън Оупън, имайки двамата към този момент по два триумфа, продължава напред в Монако към финалната осмица и в спор за място на полуфиналите ще срещне квалификанта Ян-Ленард Щруф, който по-рано през днешния ден отстрани Каспър Рууд.

От самото начало на дуела беше заложено темпото сервиращите да са определящата мощ на корта, като размените от главната линия протичаха на висока скорост и всеки от двамата руснаци имаше своите дивиденти, само че все пак под канонадата от форхенди не станахме очевидци на нито един брейкбол в хода на дебютната част и разумно ни предстоеше да следим тайбрек. В него Рубльов стремително се откъсна напред в резултата с задатък от 5:1 точки, като въпреки и да позволи някои лековати неточности в идните минути, то съумя да стори нужното, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Хачанов не остана апатичен към случилото се и отреагира уместно на старта на втората част, когато влезе в серия от следващи точки и реализира първия брейк в хода на конфликта. Водачеството на международния номер 12 в резултата обаче не просъществува дълго, откакто незабавно някогашният финалист в шампионата подвигна оборотите и съумя да завоюва шест от идващите седем гейма, като проби на три пъти подаването на сребърния олимпийски медалист и узакони триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР