Андрей Рубльов бе основният фаворит за спечелване на трофея в

...
Андрей Рубльов бе основният фаворит за спечелване на трофея в
Коментари Харесай

Без никаква милост: Рубльов не остави шансове на Корда и вдигна титлата в Хихон!

Андрей Рубльов бе главният любимец за продобиване на трофея в АТР 250 конкуренцията в испанския град Хихон, като с помощта на отличните си изяви в хода на цялата сегашна седмица руснакът оправда упованията и завоюва четвъртия си трофей за сезона. Днес той се изправи против младата вяра на американския тенис Себастиан Корда, който обаче не съумя да покаже най-хубавото, на което е кадърен, и по този начин купата отиде в ръцете на руснака след безапелационното 6:2 6:3. Това бе общо 12-и АТР успех за Рубльов в кариерата и 4-ти за 2022-ра след трофеите в Марсилия, Дубай и Белград през първата половина от сезона.

Срещата започва равностойно с поредност от три рутинно извоювани гейма от сервиращите, преди топ поставеният да усили скоростта в ударите си, предизвиквайки грешки от ракетата на съперника си. Темпото, налагано от съветския представител, се оказа прекомерно високо за Корда, който инкасира пробив в четвъртия гейм, а оттова нататък продължаваше да не може да откри отговор против връхлитащата го мощност от другата страна на мрежата, и скоро Рубльов реализира втори пробив, с който излезе напред в обособените елементи.

Американецът стабилизира представянето си във втория сет и даже бе първият, съумял да доближи до опция за пробив. Опасността обаче бе стремително обезвредена с помощта на чудесния начален удар на руснака, който в ответното противниково подаване на собствен ред осъществя брейк и скоропостижно се откъсна с 5:2, а минути по-късно можеше да вдигне триумфално ръце.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР