Андреа Бочели, най-обичаният тенор в света и най-продаваният изпълнител на

...
Андреа Бочели, най-обичаният тенор в света и най-продаваният изпълнител на
Коментари Харесай

Андреа Бочели ще пее на стадион „Васил Левски“

Андреа Бочели, най-обичаният тенор в света и най-продаваният реализатор на класическа музика, ще отпразнува 30 години невероятна кариера през 2024 година По този мотив маестро Бочели се завръща в България по покана на Fest Team и Charm Music за неповторим концерт под звездите на 14 септември /събота/ на стадион " Васил Левски " в София.

През последните три десетилетия емблематичният реализатор на класическа и поп музика влезе в сърцата на милиони хора с гласа си и въодушеви доста актьори със своя живот. Българската аудитория ще има опция да стане очевидец на величествен концерт на маестрото това лято, защото София е включена в юбилейното турне за 2024, отдадено на достиженията на актьора. Билетите за неповторимата музикална вечер с Андреа Бочели влизат в продажба в мрежата на ticketstation.bg още този петък – 08 март.

Признат в целия свят като пионера на италианската вокална традиция, Андреа Бочели е роден в италианската област Тоскана и е продал над 90 милиона копия от своите албуми в целия свят. Той усъвършенства певческите си умения под управлението на своя наставник Franco Corelli и за първи път става прочут, като печели музикалния фестивал в San Remo през 1994. По същото време стартира и блестящата си кариера с типичен творби, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар на сцената и по този начин Бочели печели сполучливо както феновете на операта, по този начин и тези на поп музиката.

През годините маестро Бочели чупи всички вероятни върхове на музикалната промишленост, свири на всички значими международни подиуми, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и кино звезди и издава 17 студийни албума. Още албумът " Romanza " от 1997 е един от най-продаваните албуми на всички времена, а " Sacred Arias " от 1999 е най-продаваният албум с класическа музика на солов реализатор в историята. Албумът " Sì " дебютира непосредствено преди всичко в класациите за албуми на Англия и Съединени американски щати, трансформирайки се в първия номер едно албум на Бочели и в двете страни. Албумът е емблематичен и с дуета със сина на изпълнителя - Матео Бочели. Последният албум " Believe " от 2020 година е един тип " духовна автобиография ", която съчетава свещени песни и песни, които приказват на душата. Той съдържа добре познати известни песни (от " You`ll Never Walk Alone " до " Amazing Grace " ), както и истински песни - композирани от самия Бочели и Енио Мориконе.

През 2021 година Бочели преодолява още едно ново житейско предизвикателство: изминава повече от 350 км на кон като част от поклонническо пътешестване от базиликата " Свети Петър " в Рим, където получава и благословията на папа Франциск, до родния си град Лаятико в Тоскана. " Пътуването - Андреа Бочели " се трансформира и в известен ефирен документален филм, който се концентрира върху културното и духовното пътешестване на актьора.

Билетите за грандиозния театър на стадион " Васил Левски " в София влизат в продажба на 08 март в мрежата на ticketstation.bg.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР